Αποσύρθηκε ο ρωσικός στρατός από τις ζώνες ασφαλείας στη Γεωργία

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2008 15:04
UPD:16:40

A- A A+

Το κλείσιμο και των έξι σημείων ελέγχου του ρωσικού στρατού στη ζώνη ασφαλείας γύρω από τη Νότια Οσετία ανακοίνωσε η Μόσχα. Λίγο αργότερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γεωργίας γνωστοποίησε πως οι ρωσικές δυνάμεις εγκατέλειψαν τα σημεία ελέγχου στη ζώνη ασφαλείας και γύρω από την Αμπχαζία, για να ακολουθήσει η επίσημη επιβεβαίωση της Τυφλίδας για την πλήρη αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων.

«Και οι τελευταίοι στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης αποσύρθηκαν και κατευθύνονται στο Τσχινβάλι», την πρωτεύουσα της αποσχισθείσας επαρχίας της Γεωργίας, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax ο διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή, Μαράτ Κουλαχμέντοβ.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, υποσχέθηκε ότι όλες οι ρωσικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν από τις ζώνες ασφαλείας μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ρωσίας σε ομιλία του στη γαλλική πόλη Εβιάν, χαιρέτισε τον ρόλο των παρατηρητών της Ε.Ε. που έχουν αναπτυχθεί στις περιοχές της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας.

Βάσει της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, η Μόσχα είχε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για να αποσύρει τις δυνάμεις της από τα σημεία ελέγχου στη Γεωργία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή