Ιταλία: Το 41% θεωρεί ότι η Μελόνι δεν θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 14:24
UPD:14:25
REUTERS/REMO CASILLI
A- A A+

Οι Ιταλοί φαίνεται πως ακόμη έχουν καλύτερη γνώμη για την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι συγκριτικά με εκείνη της Τζόρτζια Μελόνι η οποία ανέλαβε και επίσημα την πρωπουργία αυτήν την εβδομάδα.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos, η οποία διενεργήθηκε για το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La 7, σε ερώτηση αν η νέα αυτή κυβέρνηση είναι καλύτερη από την προηγούμενη, με πρωθυπουργό τον Μάριο Ντράγκι, το 45% απάντησε «όχι», το 36% «ναι» και το υπόλοιπο 19% δεν εξέφρασε γνώμη.

Οι Ιταλοί πολίτες βλέπουν μια «επιστροφή της παλιάς πολιτικής» για το 56%, σε ό,τι αφορά τους 11 υπουργούς (από τους 24) που συμμετείχαν ήδη σε παλαιότερες κυβερνήσεις, με πρωθυπουργό τον Σίλβιο Μπερλουσκόν. Το 32% τους θεωρεί «εγγύηση λόγω πείρας και ποιότητας» και οι υπόλοιποι δεν λαμβάνουν σαφή θέση.

Όσο για την νέα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και το αν «θα κινηθεί με σωστό ή λάθος τρόπο, για την επίλυση καίριας σημασίας ζητημάτων», το 41% απάντησε ότι δεν πρόκειται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, το 39% έχει εμπιστοσύνη ότι θα πράξει ορθά και το 20% δεν έχει ακόμη σχηματίσει γνώμη.

Τέλος, με αναφορά στην εξωτερική πολιτική και τους υψηλούς τόνους που, στο παρελθόν, η Μελόνι χρησημοποίησε, απευθυνόμενη στην Γαλλία και στην Γερμανία, το 64% του στατιστικού δείγματος της έρευνας Ιpsos είναι της άποψης ότι «τώρα η πρωθυπουργός θα πρέπει να κατεβάσει τους τόνους, με ομαλές σχέσεις», το 23% θεωρεί ότι «θα συνεχίσει να υψώνει τη φωνή με τους ευρωπαίους συμμάχους» και το 13% δεν είναι σε θέση να απαντήσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή