Ρωσία: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση «της προπαγάνδας των ΛΟΑΤΚΙ»

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 14:11
UPD:14:13
REUTERS/CARLOS BARRIA

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Οι Ρώσοι νομοθέτες ενέκριναν μια σαρωτική επέκταση της απαγόρευσης της «προπαγάνδας μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων», διευρύνοντας τους περιορισμούς για να συμπεριλάβουν ενήλικες και απαγορεύοντας την απεικόνιση των σχέσεων των ομοφυλόφιλων σε βιβλία, ταινίες, μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο.

Η Δούμα ψήφισε υπέρ της επέκτασης του νόμου του 2013 για τους ανηλίκους ώστε να συμπεριληφθούν και οι ενήλικες

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και όσους θέλουν να ζήσουν μια κανονική ζωή», είπε ο Βιάτσεσλαβ Βολοντίν, πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, σχετικά με το νομοσχέδιο που πέρασε ομόφωνα σε πρώτη ανάγνωση την Πέμπτη. «Όλα τα άλλα είναι αμαρτία, σοδομισμός, σκοτάδι και η χώρα μας παλεύει εναντίον αυτού».

Η νομοθεσία επεκτείνει τον νόμο της Ρωσίας του 2013 που απαγόρευε την προώθηση της ομοφυλοφιλίας σε παιδιά ώστε να καλύπτει και τους ενήλικες. Προτείνει πρόστιμα έως και 800.000 ρούβλια (13.000 δολάρια) για άτομα που παραβιάζουν την απαγόρευση και 5 εκατομμύρια ρούβλια για οργανισμούς, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν επίσης αναστολή των δραστηριοτήτων τους για έως και 90 ημέρες. Οι αλλοδαποί που παραβιάζουν το νόμο θα απελαύνονται.

Η απεικόνιση των σχέσεων των ομοφυλόφιλων στη λογοτεχνία, τα μέσα ενημέρωσης, στο διαδίκτυο και σε ταινίες και η διαφήμιση θα καλύπτεται από την απαγόρευση, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Δούμας. Πληροφορίες που θεωρείται ότι ενθαρρύνουν τα παιδιά να αλλάξουν φύλο θα ήταν επίσης παράνομες και θα υπόκεινται σε πρόστιμα.

Το Κρεμλίνο ενίσχυσε τη δημόσια αγκαλιά του με αυτό που αποκαλεί «παραδοσιακές αξίες» τους μήνες μετά την εισβολή του στην Ουκρανία, μια σύγκρουση που απεικονίζει ως αναμέτρηση με αυτό που περιγράφει ως δυτικές συμπεριφορές ξένες προς τη Ρωσία.

Πηγή: Βloomberg

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή