Η Ουκρανία ενισχύει τις δυνάμεις της κοντά στην Λευκορωσία

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 13:45
UPD:13:47
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Η Ουκρανία ενίσχυσε τις δυνάμεις της στα βόρεια, κοντά στη Λευκορωσία, για να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πιθανή νέα ρωσική επίθεση πέρα ​​από τα σύνορα, δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός του γενικού επιτελείου του Κιέβου, Ολέκσι Χρόμοβ.

Επί του παρόντος, δεν φαίνεται η δημιουργία μιας δύναμης κρούσης [στη Λευκορωσία]. Αλλά υπάρχουν και θα υπάρχουν απειλές. Αντιδρούμε, έχουμε ήδη αυξήσει τα στρατεύματά μας στη βόρεια κατεύθυνση», είπε. 

Υπενθυμίζεται ότι η Λευκορωσία είναι σύμμαχος της Ρωσίας, και στην πρώτη φάση του πολέμου στην Ουκρανία επέτρεψε στις ρωσικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν το έδαφός της ως εφαλτήριο για να επιτεθούν στην χώρα.

Σύμφωνα με το CNN, η προοπτική η Λευκορωσία να επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις για δεύτερη φορά φέτος να περάσουν τα μακρά βόρεια σύνορα της Ουκρανίας είναι εφιαλτική για τις ουκρανικές δυνάμεις. Η Ουκρανία και η Λευκορωσία μοιράζονται σύνορα μήκους 1.000 χιλιομέτρων, μεγάλο μέρος του οποίου είναι αραιοκατοικημένο και καλύπτεται από πυκνό δάσος.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή