Ιδού το πρώτο «πραγματικό ιπτάμενο αυτοκίνητο» (βίντεο)

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 12:13
UPD:12:16
Alef

Το εικονιζόμενο Model A παρουσιάζεται ως το πρώτο πραγματικό ιπτάμενο αυτοκίνητο.

A- A A+

H αμερικανική εταιρεία Alef παρουσίασε ένα εντυπωσιακό όχημα που ανήκει στην κατηγορία των αποκαλούμενων «ιπτάμενων αυτοκινήτων». Μοιάζει ένα κομψό και πολύ λαμπερό ηλεκτρικό συμβατικό αυτοκίνητο αλλά σύμφωνα με την εταιρεία είναι το «πρώτο πραγματικό ιπτάμενο αυτοκίνητο». Ονομάζεται Model A και μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα γεγονός που του δίνει πολλά πλεονεκτήματα στην κίνηση του εντός των αστικών περιοχών.

«Ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο πρέπει να είναι αυτοκίνητο δηλαδή να μπορεί να ο κάτοχος του να το οδηγεί στους δρόμους, να το παρκάρει στο πάρκινγκ της κατοικίας του και όποτε χρειαστεί να γίνει η χρήση του ως ιπτάμενο όχημα. Αν απαιτείται η ύπαρξη μιας πίστας αεροδρομίου για να απογειωθεί το όχημα ποιο πρόβλημα επιλύεται και γιατί ένα τέτοιο όχημα μπορεί να ονομάζεται ιπτάμενο αυτοκίνητο;» αναφέρει ο Τζιμ Ντουκόβνι, διευθύνων σύμβουλος της Alef. To διθέσιο Model A όταν απογειωθεί μετατρέπεται σε ένα είδος διπλάνου και μπορεί να αναπτύσσει στον αέρα ταχύτητες περίπου 140 χλμ./ώρα.

CNET HIGHLIGHTS

Το Model A βρίσκεται ακόμη σε φάση ανάπτυξης χωρίς να έχει γίνει γνωστή πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά. Σύμφωνα με την εταιρεία πάντως δεν θα χρειάζεται κάποια ειδική άδεια πιλότου για τον κάτοχο του οχήματος αλλά θα μπορεί να το αγοράσει και να το χρησιμοποιήσει κάνοντας απλά την απαραίτητη εκπαίδευση για την εναέρια λειτουργία του. 

FLYING CAR NEWS

Naftemporiki.gr

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV