Ρωσία: Οι «εμπορικοί δορυφόροι» των ΗΠΑ, μπορούν να μπουν «νόμιμα» στο στόχαστρο

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 11:35
UPD:11:36
EPA/VADYM SARAKHAN

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Τους «εμπορικούς δορυφόρους» των ΗΠΑ μπορεί να βάλει στο στόχαστρο η Μόσχα, εφόσον οι χώρες αυτές εμπλακούν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Ημι-πολιτικές υποδομές μπορεί να γίνουν νόμιμοι στόχοι αντιποίνων», δήλωσε ο Κονσταντίν Βορόντσοφ, υποδιευθυντής του τμήματος μη διάδοσης πυρηνικών όπλων του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Αναφερόμαστε στην εμπλοκή εξαρτημάτων υποδομών του διαστήματος για μη στρατιωτικούς σκοπούς, περιλαμβανομένων εμπορικών, από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους σε ένοπλες συγκρούσεις», είπε ο Βορόντσοφ στα Ηνωμένα Έθνη.

Χθες, ο πρόεδρος Πούτιν εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς την Ουάσινγκτον για την στήριξή της στο Κίεβο, λέγοντας πως «η Ουκρανία έχει «ντε φάκτο» χάσει την κυριαρχία της και έχει γίνει εργαλείο των Ηνωμένων Πολιτειών».

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ουκρανία ως «πολιορκητικό κριό» εναντίον της Ρωσίας και άλλων χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η Ουάσινγκτον εξοπλίζει όλο και περισσότερο την Ουκρανία με βαρέα όπλα στην μάχη της κατά των ρωσικών δυνάμεων, αγνοώντας το γεγονός ότι η Ουκρανία επιδιώκει μια πυρηνική βόμβα, ισχυρίστηκε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή