Web Summit: Ακύρωσαν την πρόσκληση στο Grayzone για αντι-ουκρανικές τοποθετήσεις

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 10:27
UPD:11:05
Twitter/WebSummit
A- A A+

Το Web Summit, το μεγαλύτερο συνέδριο τεχνολογίας στην Ευρώπη, απέσυρε την πρόσκληση που είχε στείλει στο Grayzone, μετά από αντιδράσεις ενάντια στις αντι-ουκρανικές κυβερνητικές αναρτήσεις του ιστότοπου.

Σε μια σειρά από tweets, το Web Summit, το οποίο αναμένει περισσότερους από 70.000 συμμετέχοντες στο συνέδριό του στη Λισαβόνα την επόμενη εβδομάδα, είπε  την Τετάρτη ότι ακύρωσε την πρόσκληση στο Grayzone μετά από τις αντιδράσεις σχετικά με την παρουσία του εκεί.

«Κατανοούμε την αντίδραση πολλών στην παρουσία του Grayzone στη Λισαβόνα και δεσμευόμαστε να προσεγγίσουμε τα κρίσιμα ζητήματα της ελευθερίας της έκφρασης και των τεχνολογιών πλατφόρμας με μεγαλύτερη προσοχή», ανέφερε η διάσκεψη στο Twitter.

Από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Grayzone έχει δημοσιεύσει δημοσιεύσεις που κατηγορούν ανώτερα μέλη της κυβέρνησης και του στρατού της Ουκρανίας ότι είναι φίλα προσκείμενοι στους Ναζί και τη ναζιστική ιδεολογία.

Ερωτηθείς για ένα σχόλιο, ο αρχισυντάκτης Μαξ Μπλούμενταλ είπε ότι «ισχυρές δυνάμεις» είχαν θεωρήσει την «κριτική δημοσιογραφία» του Grayzone ασύμβατη με το συνέδριο. Είπε ότι η ακύρωση γίνεται σε μια ατμόσφαιρα όταν οι εκκλήσεις για διαπραγμάτευση και η διαφωνία ενάντια σε έναν «πόλεμο που καταστρέφει τις ευρωπαϊκές οικονομίες και φέρνει τη Δύση στο χείλος της πυρηνικής αντιπαράθεσης φιμώνονται ανελέητα».

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος αμφισβητεί επίσης τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία και γράφει ιστορίες για αυτό που περιγράφει ως δραστηριότητα πληροφοριών και λέει ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου παρεμβαίνουν σε άλλες χώρες». Ο αριστερός ιστότοπος Alternet.org χρηματοδότησε την εταιρεία από το 2016 έως το 2018 και η Grayzone λέει ότι είναι πλέον ανεξάρτητη.

Πηγή: Bloomberg

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή