Συνομωσία του σύμπαντος σε Μαδρίτη και Λονδίνο

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 00:17
UPD:11:00
REUTERS/SUSANA VERA
A- A A+

Απίθανα πράγματα, που δεν θα μπορούσε να προβλέψει ούτε ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος, σημειώθηκαν τη νύχτα της 26ης Οκτωβρίου 2022, στο στάδιο «Μετροπολιτάνο».

Η Ατλέτικο Μαδρίτης αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Λεβερκούζεν κι έμεινε εκτός των «16» του Champions League, αλλά στην εκπνοή του αγώνα έγιναν... πρωτοφανή πράγματα.

Ο διαιτητής σφύριξε λήξη, αλλά ο VAR τον ενημέρωσε για πιθανή παράβαση πέναλτι υπέρ των «Ροχιμπλάνκος». Η φάση εξετάστηκε, διαπιστώθηκε η παράβαση κι έγινε επανεκκίνηση του παιχνιδιού για να εκτελεστεί το πέναλτι.

Το ρολόι έδειχνε το 8ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Καράσκο εκτέλεσε,  ο Χραντέτσκι απέκρουσε, το ριμπάουντ πήρε ο Σαούλ και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στην επεναφορά η μπάλα έφτασε στα πόδια του Ρεϊνίλντο που την έστειλε στην ανυπεράσπιστη εστία, όμως χτύπησε στα πόδια του... Καράσκο και έφυγε άουτ! 

Θρίλερ είχαμε και στο Λονδίνο, όπου ο Χάρι Κέιν σκόραρε στο 95΄ του αγώνα Τότεναμ-Σπόρτινγκ. Ένα γκολ που θα χάριζε την πρόκριση στους «Πετεινούς», όμως ακυρώθηκε μετά απο παρέμβαση του VAR (οφσάιντ).

Έτσι στον 4ο όμιλο η αγωνία παραμένει στα ... κόκκινα, αφού μετά τη νίκη της Άιντραχτ 2-1 επί της Μαρσέιγ τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική (Σπόρτινγκ-Άιντραχτ, Μαρσέιγ-Τότεναμ) με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. 

Η Λίβερπουλ και η Πόρτο ανέβασαν στις 12 τις ομάδες που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στην επόμενη φάση του Champions League, μετά τις αναμετρήσεις της 5ης και προτελευταίας αγωνιστικής των ομίλων.

Οι «Κόκκινοι» φόρεσαν ξανά το ευρωπαϊκό κοστούμι τους και πέρασαν από το Άμστερνταμ με το επιβλητικό 3-0 επί του Άγιαξ και με τρεις διαφορετικούς σκόρερ μέσα σε ένα δεκάλεπτο.

Τώρα η ομάδα του Γιουργκεν Κλοπ θα διεκδικήσει την πρωτιά του Α΄ ομίλου, την επόμενη Τρίτη (1/11) στο «Άνφιλντ» εναντίον της Νάπολι, που έφτασε τις πέντε συνεχείς νίκες μετά το άνετο 3-0 επί των Ρέιντζερς.

Η Πόρτο, που διέλυσε με 4-0 τη Μπριζ στο Βέλγιο, άφησε εκτός την Ατλέτικο Μαδρίτης. Βίοι αντίθετοι για Τσόλο και Τζοβάνι Σιμεόνε, αφού ο πατέρας βρίσκεται σε δύσκολη θέση, ενώ ο υιός πέτυχε δυο γκολ με τη Νάπολι στο αποψινό παιχνίδι.

Οι μοναδικές εκκρεμότες αφορούν πλέον τις δύο θέσεις του 4ου ομίλου, μία από τον 5ο (Μίλαν ή Σάλτσμπουργκ) και άλλη μία από τον 6ο (Λειψία ή Σαχτάρ). 

Αποτελέσματα και σκόρερ (26/10): 

1ος όμιλος

  • Νάπολι-Ρέιντζερς 3-0 (11΄, 16΄ Σιμεόνε, 80΄ Έστιγκαρντ)
  • Άγιαξ-Λίβερπουλ 0-3 (42΄ Σαλάχ, 49΄ Νούνιες, 52΄ Έλιοτ)

2ος όμιλος

  • Μπριζ-Πόρτο 0-4 (33΄, 70΄ Ταρεμί, 57΄ Εβανίλσον, 60΄ Εουστάκιο)
  • Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-2 (22΄ Καράσκο, 50΄ Ντε Πάουλ - 9΄ Ντιαμπί, 29΄ Χάντσον Οντόι)

3ος όμιλος

  • Ίντερ-Βικτόρια Πλζεν 4-0 (35΄ Μιχιταριάν, 42΄, 66΄ Ντζέκο, 87΄ Λουκάκου)
  • Μπαρτσελόνα-Μπάγερν 0-3 (10΄ Μανέ, 31΄ Τσούμπο Μοτίνγκ, 90+5΄ Παβάρ)

4ος όμιλος

  • Τότεναμ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-1 (80΄ Μπετανκούρ - 22΄ Έντουαρντς)
  • Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μαρσέιγ 2-1 (3΄ Καμάντα, 27΄ Κόλο Μουανί - 22΄ Γκουεντουζί)

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις