Αλ. Χαρίτσης: Μικρό «καλάθι» κρατούν οι καταναλωτές - «Όχι» στα επικοινωνιακά παιχνίδια

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 13:01
UPD:13:13
INTIME NEWS/ Δελτίο τύπου / POOL
A- A A+

«Μικρό καλάθι κρατούν οι καταναλωτές για τις κυβερνητικές εξαγγελίες, η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά παιχνίδια», αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας την τροπολογία για το πολυαναμενόμενο «Καλάθι του νοικοκυριού» που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Όπως σημειώνει ο κ. Χαρίτσης, «η τροπολογία που κατέθεσε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης για το περιβόητο ‘καλάθι του νοικοκυριού’ επιβεβαιώνει την κυβερνητική κοροϊδία απέναντι στους καταναλωτές που αδυνατούν πλέον να βγάλουν τον μήνα».

«Αντί να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα σύγκρουσης με τον πυρήνα της ακρίβειας, η κυβέρνηση  παίρνει την θέση του απλού παρατηρητή των τιμών σε συγκεκριμένα προϊόντα. Η συγκράτηση του πρωτοφανούς κύματος ακρίβειας που σαρώνει την αγορά, εναποτίθεται στην καλή θέληση των μεγάλων αλυσίδων τροφίμων, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των πιο μικρών επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν ήδη τον κίνδυνο του λουκέτου», συμπληρώνει ο κ. Χαρίτσης.

Σημειώνει ακόμη ότι η κυβέρνηση αρνείται εμμονικά την μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα καύσιμα, εμποδίζοντας την πραγματική ανακούφιση στους πολίτες.

«Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αρνείται εμμονικά τα μόνα μέτρα που θα μπορούσαν να δώσουν πραγματική ανακούφιση στους πολίτες: μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα και εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη της αισχροκέρδειας», δηλώνει χαρακτηριτικά.

Τέλος, τονίζει ότι «Η αξιοπρεπής διαβίωση των νοικοκυριών δεν διασφαλίζεται με τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης. Απαιτείται άμεσα αλλαγή πολιτικής με μια προοδευτική κυβέρνηση που θα απεγκλωβίσει την κοινωνία από το αδιέξοδο στο οποίο μας έχει οδηγήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή