Το πρώτο «πλυντήριο» ανθρώπων (βίντεο)

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 12:50
UPD:13:17
Science
A- A A+

Μια φουτουριστική αλλά και ολίγον κλειστοφοβική εγκατάσταση για να κάνει κάποιος μπάνιο κατασκευάζεται στην Ιαπωνία. Η εταιρεία Science που εδρεύει στην Οσάκα φτιάχνει μια μπανιέρα που ονομάζεται «Project Usoyaro» και είναι ένας κλειστός θάλαμος στον οποίο εισέρχεται κάποιος ξαπλώνει και καθαρίζει το σώμα του ξεκούραστα.

Αρχικά ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης φροντίζει να προβάλει στο άτομο που βρίσκεται στον θάλαμο χαλαρωτικές και ευχάριστες εικόνες και ήχους. Στη συνέχεια το άτομο που βρίσκεται μέσα στο θάλαμο δέχεται μεγάλης ταχύτητας κύματα νερού τα οποία περιέχουν μικροφυσαλίδες οι οποίες καθαρίζουν το σώμα του.

Η εταιρεία πραγματοποιεί δοκιμές του συστήματος στις οποίες όσοι το χρησιμοποιούν είναι συνδεδεμένοι με ένα ηλεκτροκαρδιογράφο για να καταγράφεται ο καρδιακός ρυθμός και βάση των δεδομένων που προκύπτουν οι δημιουργοί του συστήματος διαπιστώνουν το επίπεδο της ευχαρίστησης ή ενόχλησης που αισθάνεται κάποιος χρήστης του και κάνουν τις απαραίτητες προσαρμογές για να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα ικανοποίησης του ατόμου που θα χρησιμοποιεί το «Project Usoyaro». Η εταιρεία αναφέρει ότι ο θάλαμος θα είναι έτοιμος το 2024 και θα ξεκινήσει να πωλείται το 2025 χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστή η τιμή του.

Naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV