Θεσσαλονίκη: Παρουσία της ΠτΔ οι εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 08:12
UPD:08:15

Φωτ. αρχείου

A- A A+

Αρχίζουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου και τις επετείους απελευθέρωσης της πόλης και της 28ης Οκτωβρίου.

Η επίσημη δοξολογία στο ναό του Αγίου Δημητρίου, στην οποία θα παραστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα τελεστεί στις 11.30. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ θα δώσουν το «παρών» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, εκπρόσωποι κομμάτων και των τοπικών αρχών.

Στις 13.30 ο διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, θα παραθέσει γεύμα προς τιμή της Προέδρου της Δημοκρατίας, στη Λέσχη Αξιωματικών, και θα υπάρξει αντιφώνηση από την κ. Σακελλαροπούλου. Στις 18.30 η ΠτΔ θα παραστεί στην εκδήλωση για τον πανηγυρικό της ημέρας, στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Στις 21:00 εορταστική εκδήλωση στο Φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση.

Την Παρασκευή, στις 10.30, η κ. Σακελλαροπούλου θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σ.Σ και στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί, ενώπιον της, η στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή