Επικοινωνία Μπάιντεν με Μελόνι- Τι συζήτησαν

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 07:26
UPD:07:29
REUTERS/REMO CASILLI
A- A A+

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε την Τρίτη με την νέα πρωθυπουργό της Ιταλίας και την πρώτη γυναίκα στην ιστορία της χώρας που κατέχει το υψηλό αξίωμα, Τζόρτζια Μελόνι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συζήτησε τηλεφωνικά μαζί της, ιδίως για την κοινή δέσμευσή τους να συνεχίσουν να προσφέρουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

«Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν την ισχυρή σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιταλίας και εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να συνεργαστούν στο πλαίσιο της διατλαντικής συμμαχίας για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων. Συζήτησαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια στην Ουκρανία, να κάνουν τη Ρωσία να λογοδοτήσει για την επιθετικότητά της, να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που θέτει η Κίνα και να διασφαλίζουν βιώσιμους και προσιτές ενεργειακούς πόρους», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. 

Η Μελόνι έφερε στην εξουσία το μεταφασφιστικό της κόμμα. Η κυβέρνησή της είναι η πιο δεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχει επίσης εταίρους δυο πολιτικούς που διατηρούσαν στο παρελθόν στενές σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κι έχουν εκφραστεί ανησυχίες στο NATO για τη στάση τους, ειδικά έπειτα από δηλώσεις που έκανε προ ημερών ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι. 

Πάντως η Μελόνι διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά χθες ότι ότι η χώρα της θα παραμείνει σταθερά εντός της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης.

naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή