Στα νοκ άουτ η Τσέλσι, συνεχίζει στην Ευρώπη η Σεβίλλη

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 22:42
UPD:22:45
REUTERS/LEONHARD FOEGER
A- A A+

Δύο «μαγικά» γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο και η Τσέλσι προκρίθηκε στη φάση των «16» του Champions League και μάλιστα ως πρώτη από τον 5ο όμιλο, αν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν νικήσει τη Μίλαν. 

Το 2-1 στο Σάλτσμπουργκ, όπου κανείς δεν είχε νικήσει για 20 μήνες, ήταν πέρα ως πέρα δίκαιο για τους παίκτες του Γκρέιαμ Πότερ, ενώ τα υπέροχα τέρματα του Κόβατσιτς στο 23' και του Χάβερτς στο 64' ήταν ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουν οι «Μπλε» τον Κεν, τον τερματοφύλακα των Αυστριακών που πάντα έβρισκε τρόπο να σώσει την εστία του. 

Οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο έδειξαν όλες τις δυνατότητές τους, με επτά βασικούς κάτω των 22 ετών, ισοφάρισαν στο 48΄ με τον Αντάμου αλλά στο τέλος γνώρισαν την πρώτη ευρωπαϊκή ήττα αυτή τη σεζόν.

Η Σεβίλλη, από την πλευρά της, υπέφερε για μεγάλο διάστημα στην Ανδαλουσία αλλά το τέλος του αγώνα τη βρήκε νικήτρια με 3-0 (61΄ Εν-Νεσίρι, 88΄ Ίσκο, 90΄+2 Μοντιέλ) απέναντι στην Κοπεγχάγη.

Οι Ισπανοί σημείωσαν την πρώτη εφετινή ευρωπαϊκή νίκη τους, ανέβηκαν στους 5 βαθμούς κι εξασφάλισαν τη συμμετοχή στα πλέι οφ του  Europa League, απέχοντας 2 βαθμούς από την Ντόρτμουντ.

Αν οι Βεστφαλοί ηττηθούν απόψε από τη Μάντσεστερ Σίτι, η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι θα τα παίξει όλα για όλα στο «Έτιχαντ» για τη συνέχεια στο Champions League, την τελευταία αγωνιστική.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις