Καινοτόμα προγράμματα μαθητείας σε κορυφαία ξενοδοχεία σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και το ΙΝΣΕΤΕ

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 16:33
UPD:16:44
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Τον στόχο της διασύνδεσης της μαθητείας με τις ανάγκες του τουριστικού κλάδου και του υψηλού ποσοστού απορρόφησης των μαθητευομένων από κορυφαίες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τόνισαν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση αποφοίτων πρωτοετών μαθητευομένων των Πειραματικών Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας (Π.ΕΠΑΣ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022, από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) και το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωαη, την εκδήλωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι των τριών φορέων. Ειδικότερα, ο διοικητής και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.ΥΠ.Α., Σπύρος Πρωτοψάλτης, μίλησε για τη σπουδαιότητα ανάπτυξης τέτοιων πειραματικών προγραμμάτων, που θα επιτρέψουν την αποτελεσματικότερη διασύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις ανάγκες της οικονομίας και θα συμβάλουν στην αύξηση της απασχόλησης των νέων.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, ευχαρίστησε τη Δ.ΥΠ.Α. για τη συνεργασία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη στελέχωσης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων με προσωπικό κατάλληλα καταρτισμένο, που να αντιλαμβάνεται τη σημασία παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου εντός ενός δυναμικά εξελισσόμενου κλάδου.

Το ΙΝΣΕΤΕ εκπροσώπησε ο Μιχάλης Κυριακίδης, γενικός διευθυντής Προγραμμάτων του Ινστιτούτου και από πλευράς της Δ.ΥΠ.Α. παρευρέθηκε η προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Νάσια Θεοδωρίδου, η οποία παρουσίασε τις καινοτομίες που εφαρμόζονται στις Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές της ΔΥΠΑ, και εξασφαλίζουν στους μαθητές θέσεις μαθητείας αποκλειστικά σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις 4 και 5 αστέρων με αμοιβή και πλήρη ασφάλιση και μεγάλες πιθανότητες απασχόλησης μετά την αποφοίτησή τους. Επιπλέον και η Δ. Βάλβη, προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού Προγραμμάτων, της Δ.ΥΠ.Α. παρουσίασε τα πλεονεκτήματα έναντι άλλων εκπαιδευτικών επιλογών για τους μαθητευόμενους.

Την εκδήλωση έκλεισε η υποδιοικήτρια της Δ.ΥΠ.Α., Γιάννα Χορμόβα, που πρότεινε να ενταθούν οι προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων και επιχειρήσεων για να ενημερωθούν όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν καριέρα στον τομέα του τουρισμού, ότι οι Π.ΕΠΑΣ τους προσφέρουν την κατάλληλη ευκαιρία.

Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, που απασχόλησαν μαθητευόμενους, όπως οι Atlantica, Grecotel, Aquila, Mitsis Hotels, Phaea Resorts κ.α., εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να το στηρίξουν ακόμα περισσότερο στα επόμενα χρόνια ενώ ότι οι απόφοιτοι του Α' έτους των Π.ΕΠΑΣ, έκαναν λόγο για ρηξικέλευθα προγράμματα, τα οποία τους δίνουν όλα τα εφόδια, ώστε να απορροφηθούν άμεσα από την αγορά εργασίας.

 

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Π.ΕΠΑΣ στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.dypa.gov.gr/mathitia?tab=peiramatikes-skholes-epas-oaed&tab2=&tab3=

Για υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-peiramatike-epaggelmatike-skhole-tou-oaed

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή