Λιζ Τρας: Αντίο χωρίς συγγνώμη ή αυτοκριτική, και με αναφορά στον Σενέκα

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 12:44
UPD:13:16
REUTERS/HENRY NICHOLLS
A- A A+

Η Λιζ Τρας, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία της, έξω από το Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, και λίγο πριν μεταβεί στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να υποβάλει την παραίτησή της, ισχυρίστηκε ότι η θητεία της -παρότι εξαιρετικά σύντομη- την άφησε «πιο πεπεισμένη από ποτέ» ότι το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται τολμηρή αλλαγή πολιτικής

Η κ. Τρας λέει ότι ο χρόνος της στην εξουσία την άφησε «πιο πεπεισμένη από ποτέ ότι πρέπει να είμαστε τολμηροί και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε». 

Αναφέρθηκε δε στον Σενέκα: «Όπως έγραψε ο Ρωμαίος φιλόσοφος Σενέκας, δεν τολμάμε επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά επειδή δεν τολμάμε είναι δύσκολα.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε μια χώρα με χαμηλή ανάπτυξη όπου η κυβέρνηση καταλαμβάνει ένα αυξανόμενο μερίδιο του εθνικού μας πλούτου και όπου υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ διαφορετικών περιοχών της χώρας μας.

Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ελευθερίες μας στο Brexit για να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά. Αυτό σημαίνει να προσφέρουμε περισσότερη ελευθερία στους πολίτες μας. Και επαναφορά της εξουσίας στους δημοκρατικούς θεσμούς. Σημαίνει χαμηλότερους φόρους, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να κρατούν περισσότερα από τα χρήματα που κερδίζουν».

Η κ. Τρας επανέλαβε την υποστήριξή της στην Ουκρανία και ευχήθηκε στον Ρίσι Σούνακ «κάθε επιτυχία για το καλό της χώρας μας».

Ευχαρίστησε την οικογένεια και τους φίλους της, την ομάδα της στο Νο 10 και τους αξιωματικούς που στάθηκαν δίπλα της.

Και λέει ότι ανυπομονεί να περάσει περισσότερο χρόνο στην εκλογική της περιφέρεια στο Νοτιοδυτικό Νόρφολκ και να την υπηρετήσει από εκεί.

Η Τρας όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη, αλλά δεν εξέφρασε καμία απολύτως μεταμέλεια για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις αποφάσεις που έλαβε ως πρωθυπουργός – όχι μόνο για το κόμμα της, αλλά για τη χώρα συνολικά. Στο παρελθόν είχε αποδεχτεί ότι ο μίνι προϋπολογισμός πήγε πολύ μακριά, πολύ γρήγορα και ότι δεν μπόρεσε να φέρει εις πέρας το έργο που της ανατέθηκε. Αλλά, ακούγοντας αυτήν την ομιλία, θα συμπεράνατε ότι δεν μπορεί να δει ότι έκανε κάτι λάθος.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή