Έλον Μασκ: Η αινιγματική ανάρτησή του στα ελληνικά

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 11:08
UPD:26/10/2022 10:47
REUTERS/ANDREW KELLY
A- A A+

Λακωνικό, αινιγματικό, μονολεκτικό και ελληνικό είναι το τελευταίο tweet του Έλον Μασκ προς τους 110 εκατ. followers  του στην πλατφόρμα.  

Ο Μασκ έγραψε στην ανάρτησή του τη λέξη «διαλεκτική», γραμμένη στα ελληνικά αφήνοντας ελεύθερη την φαντασία κα το Google Translate να παίρνει φωτιά.

Αρκετοί χρήστες επικαλέστηκαν τον ορισμό της λέξης: η διαλεκτική γνωστή και ως διαλεκτική μέθοδος, είναι μια συζήτηση μεταξύ δύο ή περισσότερων ανθρώπων που έχουν διαφορετικές απόψεις για ένα θέμα αλλά θέλουν να αποδείξουν την αλήθεια μέσω αιτιολογημένης επιχειρηματολογίας.

Πολλοί τόλμησαν επίσης να επιχειρήσουν να ερμηνεύσουν την ανάρτηση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, ο οποίος έχει αδυναμία τόσο στις αινιγματικές αναρτήσεις όσο και στην περιπαικτική διάθεση. Αρκετοί έτσι υποστήριξαν ότι πρόκειται για αναφορά στον πόλεμο της Ουκρανίας, δεδομένου μάλιστα ότι προσφάτως δημοσίευσε μια «ειρηνευτική πρόταση» που επικρίθηκε ιδιαίτερα από την ουκρανική πλευρά. Ο ίδιος κατηγορήθηκε ότι προωθεί τα συμφέροντα της Μόσχας.

Άλλοι πάλι κινήθηκαν σε πιο ευφάνταστα μονοπάτια εκτιμώντας ότι πρόκειται για το όνομα του επόμενου παιδιού του. Υπενθυμίζεται ότι ο γιος που έχει αποκτήσει ο Μασκ με την τραγουδίστρια Grimes ονομάζεται X Æ A-12.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος της ανάρτησης, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο CEO της SpaceX μαθαίνει ελληνικά στο Twitter.

Να σημειωθεί ότι ο Μασκ έχει ξανακάνει ανάρτηση στα ελληνικά, και μάλιστα στα αρχαία ελληνικά. «Εἰδέναι μὲν μηδὲν πλὴν αὐτὸ τοῦτο εἰδέναι» («δεν ήξερε τίποτα εκτός από ένα, ότι δηλαδή δεν ήξερε τίποτα») είχε γράψει πριν από ένα χρόνο κάτω από χιουμοριστική ανάρτηση ενός  λογαριασμού που έχει ως σλόγκαν «τα fake news που μπορείς να εμπιστευτείς». 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή