Ιράν: Ξυλοδαρμός μαθητριών σε λύκειο της Τεχεράνης

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 22:45
Shutterstock
A- A A+

Στον ξυλοδαρμό μαθητριών λυκείου της Τεχεράνης προχώρησαν σήμερα άνδρες των ιρανικών αρχών, καθώς αρνήθηκαν να υποβληθούν σε σωματικό έλεγχο και να παραδώσουν τα κινητά τηλέφωνά τους. Τα παραπάνω μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο μαρτυρίες και βίντεο από μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Σύμφωνα με το Reuters, η αυθεντικότητα των βίντεο δεν μπορεί να επαληθευτεί, ενώ σημειώνει ότι σε αυτά διακρίνονται και αστυνομικοί να ρίχνουν δακρυγόνα για να απωθήσουν γονείς που είχαν περικυκλώσει το σχολείο.

Το Ιράν συγκλονίζεται εδώ και εβδομάδες από κύμα διαδηλώσεων μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί στις 16 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών της Τεχεράνης για παραβίαση του αυστηρού ενδυματολογικού κώδικα για τις γυναίκες.

Σήμερα, οι ιρανικές αρχές γνωστοποίησαν ότι σε βάρος περίπου 300 ανθρώπων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε σχέση με τις επεισοδιακές διαδηλώσεις στην Τεχεράνη. Ορισμένοι από τους κατηγορούμενους βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμη και με τη θανατική ποινή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ,Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή