Μπορεί ο πλούσιος Σούνακ να αφουγκραστεί τους Βρετανούς;

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 22:11
REUTERS/TOBY MELVILLE
A- A A+

 Ένας από τους πλουσιότερους πολιτικούς στο Γουέστμινστερ, εισέρχεται στην Ντάουνινγκ Στριτ για να αντιμετωπίσει την τεράστια δημοσιονομική κρίση, την εξουθενωτική για τους Βρετανούς αύξηση του κόστους ζωής, έναν χειμώνα απεργιών και τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία

Αλλά ο Ρίσι Σούνακ, πρώην αναλυτής της Goldman Sachs και συνεργάτης του hedge fund αντιμετωπίζει επίσης προκλήσεις και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Αρκετοί τον κατηγορούν για τον ρόλο του στην εκδίωξη του Τζόνσον ενώ σύμφωνα με το Reuters, ανησυχούν ότι δεν έχει ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει τις εκλογές.

Κάποιοι φοβούνται ότι δεν μπορεί να επανενώσει ένα κόμμα που είναι βαθιά διχασμένο και συνηθίζει να αλλάζει με ευκολία ηγέτες που δεν τους αρέσουν.

«Δεν μπόρεσε να νικήσει τη Λιζ Τρας τον περασμένο μήνα· ούτε είναι νικητής εκλογών είπε ένας ανώτερος βουλευτής των Συντηρητικών, υπό τον όρο της ανωνυμίας. 

Άλλοι, ανησυχούν ότι λόγω του πλούτου του δεν θα μπορέσει να ενσκύψει αποτελεσματικά στις ανησυχίες των ψηφοφόρων, αρκετοί από τους οποίους αναγκάζονται πλέον να επιλέξουν αν θα ξοδέψουν τα χρήματά τους σε φαγητό ή θέρμανση.

Αυτό ακριβώς το επιχείρημα αναμένεται να εκμεταλλευτούν οι Εργατικοί, προτάσσοντας ότι είναι ένα μέλος της πλούσιας ελίτ, χωρίς επαφή με τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια πολιτών καθώς η Βρετανία διολισθαίνει προς την ύφεση και παρασύρεται από το αυξανόμενο κόστος των τροφίμων και της ενέργειας.

Ο ηγέτης των Εργατικών Keir Starmer αναμένεται επίσης να προτάξει ως λόγο για τον οποίο η Βρετανία θα πρέπει να πάει σε εθνικές εκλογές, το γεγονός ότι εξελέγη πρωθυπουργός από τους συντηρητικούς βουλευτές και όχι από τη χώρα

"Η εστίασή μου είναι στα εκατομμύρια των ανθρώπων που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και έχουν πλέον πρόσθετες ανησυχίες για το στεγαστικό τους δάνειο. Ξέρω πώς είναι αυτό", δήλωσε ο Στάρμερ την Κυριακή.

«Θα μπορούσαν να έχουν μια σταθερή κυβέρνηση των Εργατικών» κατέληξε.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή