Βρετανία: Πιέσεις στην Μόρντοντ να αποσυρθεί από την κούρσα

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 15:55
UPD:15:58
REUTERS/HENRY NICHOLLS
A- A A+

Η Πένι Μόρντοντ αντιμετωπίζει πιέσεις να αποσυρθεί από την κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών, τόσο από μέλη της δικής της εκστρατείας, όσο και από άλλους εντός των Τόρις. Άλλωστε το προβάδισμα του Ρίσι Σούνακ διευρύνεται σαφώς.

Η Μόρντοντ βρίσκεται σε συνομιλίες με βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος για να λάβει τις 100 υποψηφιότητες που χρειάζεται για να πάει στην τελική ψηφοφορία πριν από τη λήξη της προθεσμίας στις 16.00 (ώρα Ελλάδος_. Είπε στους στενούς της συμμάχους ότι θέλει να σταθεί σοβαρά και μπορεί να φτάσει στο κατώφλι της Ντάουνινγκ Στριτ.

Το πρωί της Δευτέρας, ένας εκπρόσωπος της εκστρατείας της Μόρντοντ είπε ότι είχε περισσότερους από 90 υποστηρικτές.

Ορισμένοι βουλευτές της ομάδας της της είπαν ότι πρέπει να αποχωρήσει, υποστηρίζοντας ότι η σαφής πλειοψηφία της Σούνακ μεταξύ των βουλευτών των Τόρις σημαίνει ότι θα ήταν αδύνατο για αυτήν να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση. Ο Σούνακ έκανε ένα τεράστιο βήμα προς τη νίκη αφού έλαβε την υποστήριξη ορισμένων βουλευτών που ήταν πίσω από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον μέχρι που αποχώρησε απότομα από τον διαγωνισμό χθες το βράδυ.

Η Μόρντοντ πάντως πρέπει να είναι εντελώς σίγουρη ότι έχει την απαιτούμενη υποστήριξη. Άλλωστε ζυγίζει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί μέχρι τελευταία στιγμή, γιατί, εφόσον απέχει από το να γίνει πρωθυπουργός, θέλει να εξασφαλίσει και μια θέση στην κυβέρνηση υπό τον Ρίσι Σούνακ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή