ΝΑΤΟ: Αύξηση των στρατιωτικών δαπανών προτείνει ο γ.γ. της Συμμαχίας

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 10:52

A- A A+

Τα μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες, παρότι η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση αναμένεται να οδηγήσει στη μείωση των κυβερνητικών δαπανών, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα, όχι μόνο αυξάνοντας τις στρατιωτικές δαπάνες, αλλά και αναπτύσσοντας την ικανότητα των δυνάμεων», δήλωσε ο Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ στην ουγγρική εφημερίδα Nepszabadsag εν όψει της διήμερης συνόδου των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ στη Βουδαπέστη.

«Η παγκόσμια οικονομική κρίση σίγουρα θα ασκήσει πίεση στον προϋπολογισμό του κάθε κράτους, αλλά πρέπει να υπερασπιστούμε τις κοινές μας αξίες και να προετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις...», δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι παρόν στο Αφγανιστάν για πολλά ακόμη χρόνια.

Οπως είπε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να βελτιώσει τις σχέσεις του με τη Ρωσία μετά τον πρόσφατο πόλεμο στη Γεωργία.

«Δεν επιθυμούμε έναν Ψυχρό Πόλεμο. Θα πρέπει να συνεργαστούμε, αλλά τα γεγονότα του Αυγούστου δεν διευκόλυναν την κατάσταση», είπε ο Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ και τόνισε ότι η Γεωργία και η Ουκρανία δεν είναι έτοιμες να ενταχθούν στη Συμμαχία.

«Στη σύνοδο στο Βουκουρέστι ήδη ειπώθηκε ότι μπορεί να προσκληθούν για ένταξη κάποια στιγμή στο μέλλον, αλλά δεν ξέρω πότε», είπε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή