Σαντορίνη: Συλλήψεις διακινητών και παράτυπων μεταναστών από το Λιμενικό

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 14:15
UPD:15:30
ΛΣ-ΕΛΛ.ΑΚΤ.
A- A A+

Επιχείρηση για τη σύλληψη ατόμων που διακινούν μετανάστες από τα τουρκικά παράλια προς τη Σαντορίνη οργανώθηκε το απόγευμα της Κυριακής από το Λιμενικό, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Θήρας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.).

Ειδικότερα, κλιμάκιο της τοπικής Λιμενικής Αρχής, κατόπιν διακριτικής επιτήρησης στην περιοχή Έξω Γυαλός Καρτεράδου, εντόπισε ύποπτο ιστιοφόρο σκάφος να κινείται πλησίον της εν λόγω ακτής. Άμεσα για το σημείο απέπλευσε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ διαπιστώθηκε ότι δέκα αλλοδαποί μεταφέρονταν με τη χρήση βοηθητικής λέμβου στην ακτή. Κατά τη διάρκεια επιχείρησης που ακολούθησε, συνελήφθησαν ένας 25χρονος αλλοδαπός διακινητής, του οποίου ο ρόλος ήταν η παραλαβή των παράτυπων μεταναστών και η περαιτέρω διακίνησή τους στην ενδοχώρα. Οι δέκα αυτοί αλλοδαποί επίσης συνελήφθησαν, καθώς στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

HELLENICCOASTGUARD

Παράλληλα, σε άλλη επιχείρηση στην περιοχή του αερολιμένα Θήρας, συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός συνεργός του 25χρονου διακινητή, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει με εκμισθωμένο Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο θα χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των αλλοδαπών στη Σαντορίνη.

Στη συνέχεια, το ιστιοφόρο σκάφος μεταφοράς των αλλοδαπών έσβησε τους φανούς ναυσιπλοΐας και άρχισε να απομακρύνεται από τις ακτές, ωστόσο εντοπίστηκε κι ακινητοποιήθηκε από περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του οποίου με τη συνδρομή Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Λιμεναρχείου Θήρας, προέβη στη σύλληψη άλλων δύο αλλοδαπών, ηλικίας 28 και 44 ετών, φερόμενων ως διακινητών - χειριστών του ιστιοφόρου, ενώ σε έλεγχο που διενεργήθηκε επί του σκάφους εντοπίστηκαν ακόμα δώδεκα (12) αλλοδαποί στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, η οποία αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που προκύπτουν και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των συλληφθέντων διακινητών και σε άλλες υποθέσεις, με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή