Αλ. Χαρίτσης: Το «καλάθι της εξαπάτησης» δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις εκρηκτικές ανατιμήσεις

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 12:46
UPD:12:54
INTIME NEWS/ Δελτίο τύπου / POOL
A- A A+

Για «εξαπάτηση της κοινωνίας που δοκιμάζεται» κάνει λόγο ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το καλάθι του καταναλωτή.

«Την ώρα που το σούπερ μάρκετ έχει γίνει εφιάλτης, η αισχροκέρδεια σαρώνει την αγορά, η ακρίβεια σε βασικά είδη διατροφής ξεπερνά κάθε προηγούμενο και το διαθέσιμο εισόδημα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη,  η κυβέρνηση επιμένει να αντιμετωπίζει την πρωτοφανή κρίση με επικοινωνιακά τερτίπια» αναφέρει ο κ. Χαρίτσης. 

Όπως σημειώνει, το «καλάθι του νοικοκυριού», που «αφορά μόλις πενήντα από τα χιλιάδες προϊόντα, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίσει την εκρηκτική κατάσταση, κάτι που άλλωστε τονίζουν και με ανακοινώσεις τους οι φορείς της αγοράς».

«Αντί για εντατικοποίηση των ελέγχων και αυστηρή πάταξη της αισχροκέρδειας, αντί για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, όπως άλλωστε συστήνει η Ε.Ε., η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να εξαπατά την κοινωνία που δοκιμάζεται. Ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει αποφασιστικά και αποτελεσματικά την κρίση» επισημαίνει ο κ. Χαρίτσης και προσθέτει πως «μόνη λύση είναι η πολιτική αλλαγή».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή