ΦΣΘ: Επιδεινώνεται το θέμα ελλείψεων σε φάρμακα - Να ασχοληθούν οι αρμόδιοι Φορείς

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 12:25
UPD:12:25
A- A A+

Οι ελλείψεις φαρμάκων, δυστυχώς  συνεχίζονται και αυξάνονται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο οποίος καλεί την Πολιτεία και τους αρμόδιους Φορείς να ασχοληθούν με το θέμα του ομαλού εφοδιασμό των ασθενών με φάρμακα.

Όπως υποστηρίζει ο ΦΣΘ σε σχετική ανακοίνωση, αυτή τη στιγμή λείπουν περισσότερα από 400 φάρμακα πρώτης ανάγκης, που έχει σαν αποτέλεσμα ασθενείς και φαρμακοποιοί να κάνουν αγώνα δρόμου μήπως μπορέσουν και εξασφαλίσουν κάποια από αυτά. 

Οι ελλείψεις αφορούν σε αναντικατάστατα φάρμακα όπως, παυσίπονα, αντιβιοτικά, αντιδιαβητικά, αντιεπιληπτικά, αντιπηκτικά, αντικαταθλιπτικά κ.α. 

Ο ΦΣΘ τονίζει ότι «η Πολιτεία δυστυχώς παρ’ όλες τις επανειλημμένες αναφορές μας, δεν έχει προβεί σε καμία ουσιαστική ενέργεια.  

Οι φαρμακοποιοί κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να εξασφαλίσουν την αγωγή για τους ασθενείς τους, όμως δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για την απαράδεκτη  κατάσταση που επικρατεί στη φαρμακευτική αγορά.  

Καλούμε για άλλη μια φορά το υπουργείο Υγείας και τον Ε.Ο.Φ. που είναι αρμόδιοι για τον ομαλό εφοδιασμό των ασθενών με φάρμακα, να πάρουν επιτέλους ουσιαστικά μέτρα προς αυτή τη κατεύθυνση».

 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή