Δείτε τον πρώτο νοσοκόμο Iron Man

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 07:45
UPD:07:45
Stuart Boulton/GNAAS/Stuart Boulton
A- A A+

Ονομάζεται Τζέιμι Γουόλς, εργάζεται ως νοσηλευτής πρώτων βοηθειών στην βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Great North Air Ambulance Service που παρέχει υπηρεσίες παροχής άμεσης βοήθειας σε τραυματίες και βαριά ασθενείς. Ο Γουόλς θα γίνει ο πρώτος νοσηλευτής που θα σπεύδει για παροχή πρώτων βοηθειών σε άτομα που έχουν τραυματιστεί ή αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και βρίσκονται σε κάποιο δύσβατο, κατά βάση ορεινό, σημείο όπου δεν μπορεί να φτάσει γρήγορα οποιοδήποτε άλλο μέσο όχι μόνο τροχοφόρο αλλά ακόμη και ιπτάμενο.

Η GNAAS αποφάσισε να συνεργαστεί με την Gravity Industries, μια εταιρεία που ίδρυσε ο εφευρέτης στολών τζετ (jet pack) Ρίτσαρντ Μπράουνινγκ, με στόχο να χρησιμοποιήσει αυτές τις φουτουριστικές στολές για να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες. Επιλέχθηκε ένα είδος jet pack που θα χρησιμοποιήσουν οι νοσηλευτές της GNAAS και έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια κάποιες δοκιμές της στολής από τον Μπράουνινγκ.

Αφού όλα πήγαν καλά σε αυτές τις δοκιμές έφτασε η ώρα να φορέσουν την στολή και οι νοσηλευτές της GNAAS. Ο Τζέιμι Γούολς επιλέχθηκε να είναι ο πρώτος και αφού έκανε την σχετική προετοιμασία και εκπαίδευση πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική του πτήση η οποία ήταν απόλυτα πετυχημένη και έτσι τώρα ο Γουόλς είναι έτοιμος να αναλάβει δράση και να πετάξει κυριολεκτικά για να προσφέρει βοήθεια σε κάποιο τραυματία που βρίσκεται σε σημείο που δεν μπορεί να φτάσει άλλου είδους βοήθεια σε αυτόν.

Η στολή που θα φορά ο Γούολς και οι άλλοι νοσηλευτές της GNAAS θα του επιτρέπει να κινείται με ταχύτητα περίπου 130 χλμ./ώρα χωρίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα χωρίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις κακές καιρικές συνθήκες αφού θα μπορεί να πετάξει είτε με έντονη βροχόπτωση είτε ακόμη με δυνατούς ανέμους και να φτάσει στον τραυματία ή τον ασθενή μέσα σε χρονικό διάστημα ελάχιστων λεπτών. Οι νοσηλευτές θα έχουν μαζί τους ένα κιτ πρώτων βοηθειών, με ισχυρά παυσίπονα για περιπατητές ή ορειβάτες που μπορεί να έχουν υποστεί κατάγματα, και έναν απινιδωτή για αυτούς που μπορεί να έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή.

GLOBAL NEWS

Naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV