Προειδοποιητικά πυρά μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας για «παραβίαση» θαλάσσιων συνόρων

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 07:03
UPD:07:26
REUTERS

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας άνοιξαν πυρ προειδοποιητικά για να τραβήξουν την προσοχή του πληρώματος βορειοκορεατικού εμπορικού πλοίου το πρωί της Δευτέρας, διότι έκριναν ότι παραβίασε τα θαλάσσια de facto σύνορα των δυο κρατών στην Κίτρινη Θάλασσα, σε περιοχή που διεκδικούν Σεούλ και Πιονγκγιάνγκ, ανέφεραν κρατικά και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, ένα βορειοκορεατικό εμπορικό σκάφος φέρεται να πέρασε τη λεγόμενη Βόρεια Συνοριακή Γραμμή, κοντά στο νησί Μπενγκγιόνγκ, στις 3.42 π.μ., -τοπική ώρα- αλλά υποχώρησε προς τα βόρεια αφού το ναυτικό του Νότου προχώρησε σε προειδοποιητικά πυρά, δήλωσε ο αρχηγός του επιτελείου της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Από την άλλη, ο Κορεατικός Λαϊκός Στρατός της Πιονγκγιάνγκ ισχυρίστηκε ότι ένα νοτιοκορεατικό στρατιωτικό σκάφος είχε «εισβάλει» στα de facto σύνορα κατά 2,5 έως 5 χιλιόμετρα (1,5 έως 3 μίλια) λίγα λεπτά αργότερα και ότι η βορειοκορεατικός στρατός (KPA) εκτόξευσε δπροειδοποιητικά δέκα φορές με εκτοξευτήρα πολλαπλών ρουκετών από τη δυτική ακτή της χώρας.

Σκοπός ήταν να απομακρυνθεί το «σκάφος του εχθρού», σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου των αρχών που μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Μονάδες παράκτιας άμυνας του KPA στο δυτικό μέτωπο... έλαβαν ένα αρχικό αντίμετρο για να εκδιώξουν δυναμικά το εχθρικό πολεμικό πλοίο εκτοξεύοντας 10 βλήματα πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών προς τα χωρικά ύδατα, όπου εντοπίστηκε κίνηση του ναυτικού εχθρού, στις 5:15», είπε ο εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου του βορειοκορεατικού στρατού. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή