Ξέσπασε στην Αθλέτικ με «εξωγήινο» Ντεμπελέ η Μπαρτσελόνα

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 00:36
UPD:00:44
REUTERS/ALBERT GEA

Barcelona v Athletic Bilbao - Camp Nou, Barcelona, Spain - October 23, 2022 FC Barcelona's Ousmane Dembele celebrates scoring their first goal 

A- A A+

Η Μπαρτσελόνα ακολουθεί τα βήματα της Ρεάλ Μαδρίτης στο πρωτάθλημα, αφού νίκησε την Αθλέτικ Μπιλμπάο με πολύ πιο εύκολο τρόπο από ό,τι αναμενόταν: 4-0.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, που επέστρεψε απόψε στο «καμπ Νου», δεν είχαν ακόμη χάσει εκτός έδρας και όπως είναι λογικό όλοι περίμεναν μεγαλύτερη αντίσταση από τους Βάσκους.

Η μπροστινή άμυνα της Αθλέτικ, όμως, ήταν ποδοσφαιρική αυτοκτονία. Η «Μπάρτσα» βρήκε διαδρόμους σε όλες τις πλευρές και ο Ντεμπελέ ήταν αδύνατον να περιοριστεί.

Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο τέταρτο της ώρας, οι γηπεδούχοι είχαν ήδη προηγηθεί χάρη σε μια κεφαλιά του Γάλλου (12΄). Το γκολ «άναψε» τους παίκτες του Τσάβι, οι οποίοι στα επόμενα εννιά λεπτά πέτυχαν άλλα δύο γκολ, με ασίστ του ασταμάτητου Ντεμπελέ.

Το πρώτο από τον Σέρζι Ρομπέρτο (18΄) με δυνατό σουτ και το δεύτερο από τον Λεβαντόφσκι στο 22΄, δηλαδή όσο κράτησε και αγώνας στη Βαρκελώνη.

Η ανωτερότητα της «Μπάρτσα» στο γήπεδο δεν μειώθηκε στο β΄ ημίχρονο, αλλά ο ρυθμός δεν ήταν ίδιος με το πρώτο μισό της συνάντησης. 

Βλέποντας πώς πήγαιναν τα πράγματα, ο Τσάβι αποφάσισε να ξεκουράσει τους Κουντέ, Πέδρι και Λεβαντόφσκι, σκεπτόμενος ήδη την Μπάγερν και τις ελάχιστες πιθανότητες που έχει για να συνεχίσει στο Champions League, μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Ίντερ.

Η Αθλέτικ προσπάθησε να αλλάξει το σενάριο του αγώνα με κάποιο τρόπο, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κίνδυνο και ήταν ο Φεράν που διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 73΄, πάλι από (την τρίτη) ασίστ του κορυφαίου Ντεμπελέ.

Αποτελέσματα και σκόρερ (23/10):

  • Εσπανιόλ-Έλτσε 2-2 (24΄ Πουάδο, 67΄ Μπρέθγουεϊτ - 11΄ Μίγια, 82΄ Βερντού)
  • Μπέτις-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2 (84΄ Φεκίρ - 54΄, 71΄ Γκριεζμάν)
  • Χιρόνα-Οσασούνα 1-1 (45΄+2 Λόπεθ - 37΄ Μπάρχα)
  • Βιγιαρεάλ-Αλμερία  2-1 (56΄ Μπαένα, 90΄+3 Τζάκσον - 31΄ Μελέρο)
  • Μπαρτσελόνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 4-0 (12΄ Ντεμπελέ, 18΄ Ρομπέρτο, 22΄ Λεβαντόφσκι, 73΄ Τόρες)

 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις