Κόσοβο: Απογοήτευση για την απόφαση του ΟΗΕ στο αίτημα της Σερβίας

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 12:11
A- A A+

Την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι τα Ηνωμένα Εθνη ψήφισαν υπέρ της σερβικής πρωτοβουλίας για παραπομπή της μονομερώς ανακηρυχθείσας ανεξαρτησίας του Κοσόβου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, εξέφρασε ο πρόεδρος του Κοσόβου, κ. Φατμίρ Σεϊντίου. Τόνισε, ωστόσο, ότι η ανεξαρτησία είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί να αναστραφεί.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Κοσόβου, αργά χθες το βράδυ, παρουσία του πρωθυπουργού, Χασίμ Θάτσι και του υπουργού Εξωτερικών, Σκεντέρ Χισένι, ο κ. Σεϊντίου επισήμανε ότι πάρα πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και του ΝΑΤΟ έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι την ίδια οδό θα ακολουθήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα κι άλλες χώρες.

Ο κ. Σεϊντίου ανακοίνωσε ακόμη ότι το Κόσοβο έχει την πρόθεση να λάβει ενεργό ρόλο στην παρουσίαση της υπόθεσης ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, με τη βοήθεια διεθνών συμμάχων και φίλων και πρόσθεσε πως αναμένει από το Δικαστήριο να είναι δίκαιο και αμερόληπτο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή