«Κακός δαίμονας» για τον Τσιτσιπά ο Ρουν

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022 18:36
UPD:18:41
REUTERS/PAVEL MIKHEYEV
A- A A+

Ο Χόλγκερ Ρουν αποδεικνύεται «κακός δαίμονας» για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Μετά τη νίκη στον τέταρτο  γύρο του φετινού Ρολάν Γκαρός, ο έφηβος (19χρονος) Δανός νίκησε ξανά τον Έλληνα αντίπαλό του, αυτή τη φορά στον τελικό της Στοκχόλμης με 6-4, 6-4 και κατάκτησε το τρόπαιο, δεύτερο μέσα στη χρονιά μετά το Μόναχο.

Ο δέκατος τίτλος στην καριέρα του Τσιτσιπά δεν ήρθε ούτε στη σουηδική πρωτεύουσα. Στον έβδομο τελικό που συμμετείχε εντός του 2022, ο Έλληνας τενίστας δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τρίτο τίτλο, μετά από εκείνους στο Μόντε Κάρλο και στη Μαγιόρκα.

Μάλιστα, η ήττα από τον Ρουν ήταν μόλις η πρώτη στο τουρνουά της σουηδικής πρωτεύουσας (μετρούσε επτά νίκες), ενώ μέχρι τον τελικό δεν είχε χάσει σετ.

Ο νεαρός Σκανδιναβός έκανε απλά δύο μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ κάθε σετ και ύστερα δεν είχε παρά να υπερασπιστεί το σερβίς του για να φτάσει στη νίκη και να κάνει άλμα τριών θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη, αφού από σήμερα (24/10) θα βρεθεί στο Νο24 από το Νο27.

Ο Τσιτσιπάς, από την άλλη, έχασε την ευκαιρία να γίνει ο μοναδικός παίκτης φέτος που θα κατακτούσε δύο τίτλους παίζοντας με wild card (Μαγιόρκα ο προηγούμενος) και ο δεύτερος μετά τον Τζόκοβιτς με τίτλο το 2022 και στις τρεις επιφάνειες.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις