Τάντιτς: «Με ειρηνικά μέσα θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Κόσοβο»

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 13:13
A- A A+

«Πρώτη μεγάλη νίκη της σερβικής διπλωματίας» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς τη χθεσινή απόφαση του ΟΗΕ για παραπομπή της μονομερώς ανακηρυχθείσας ανεξαρτησίας του Κοσόβου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ο κ. Τάντιτς σε δήλωση του στη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS) τόνισε ότι η χώρα του ποτέ δεν θα παραιτηθεί από τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Κόσοβο και θέλοντας να δώσει έμφαση στο λόγο του επανέλαβε τη γνωστή φράση του Τσόρτσιλ «ποτέ, ποτέ και ποτέ».

Επεσήμανε ωστόσο, ότι η Σερβία στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της θα χρησιμοποιήσει μόνο ειρηνικά μέσα και δεν θα εισέλθει σε συγκρούσεις.

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας ο κ. Τάντιτς χαρακτήρισε λανθασμένη την άποψη «κάποιων στο εξωτερικό», ότι η παραίτηση από το Κόσοβο θα άνοιγε το δρόμο για την ένταξη στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Καταλήγοντας, ο Σέρβος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Σερβία σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις στο ζήτημα του Κοσόβου με βασικό γνώμονα την αποφυγή των συγκρούσεων διότι, όπως ανέφερε, «στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Σερβία κάτι τέτοιο σίγουρα θα οδηγούσε στην απομόνωση και την ήττα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή