Στον τελικό της Στοκχόλμης για τον τρίτο φετινό τίτλο ο Τσιτσιπάς

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 21:34
UPD:21:54
A- A A+

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του Όπεν της Στοκχόλμης, νικώντας στον ημιτελικό τον Φινλανδό Εμίλ Ρουουσουβουόρι με 6-2, 6-2 και ανυπομονεί να κατακτήσει τον τρίτο φετινό τίτλο του.

Ο Ρουουσουβουόρι είχε μια πειστική απόδοση για να φτάσει στα ημιτελικά κερδίζοντας τον Φράνσις Τιαφό με μεγάλη ανατροπή και ήλπιζε να επαναλάβει το αξιοσημείωτο επίτευγμά του απέναντι στον αθλητή Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς πίεσε από νωρίς τον αντίπαλό του, είχε συνεχώς το πάνω χέρι και κέρδισε το πρώτο σετ άνετα με 6-2. Και στη συνέχεια όμως ο Φινλανδός δεν μπορούσε να κάνει πολλά απέναντι σε έναν «κλινικό» αντίπαλο, που ήξερε ακριβώς πώς να προκαλέσει αδικαιολόγητα λάθη στην αντίπαλη πλευρά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν πολύ ικανοποιημένος με το επίπεδό του κατά τη διάρκεια του αγώνα και έδωσε κάποια εύσημα στον αντίπαλο του χθεσινού προημιτελικού.

«Το να παίξω τον Μίκαελ (σ.σ. Ίμερ) χθες με έφερε σε μεγαλύτερη εγρήγορση», υπογράμμισε ο Τσιτσιπάς

Στον τελικό θα αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο που τον έχει ήδη νικήσει τη φετινή σεζόν, τον Δανό Χόλγκερ Ρουν. Οι δυο τους συναντήθηκαν στο Γαλλικό Όπεν στη φάση των «16», με τη νίκη να πηγαίνει στο νεαρό Σκανδιναβό.

Την Κυριακή (23/10) ο Έλληνας πρωταθλητής του Open Stockholm το 2018 θα έχει την ευκαιρία να ανέβει επίπεδο. Με την ίδια ευκαιρία, θα προσπαθήσει να γίνει ο δεύτερος άνδρας παίκτης της φετινής χρονιάς που θα κερδίσει έναν τίτλο και στις τρεις επιφάνειες.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις