Basket League: Μίλησαν οι έδρες σε Ρόδο και Πάτρα

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 19:38
UPD:19:43
A- A A+

Με καλάθι του Μαρκίς Τιγκ 0,5'' πριν τη λήξη της αναμέτρησης, ο Κολοσσός νίκησε με 69-67 τον Προμηθέα Πάτρας στο κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο, για την τρίτη αγωνιστική της Basket League.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Κολοσσός ηττήθηκε με buzzer beater στην Καρδίτσα αλλά αυτή τη φορά ήταν η σειρά του να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα, με παραπλήσιο τρόπο.

Με εξαιρετική άμυνα και πρώτο σκόρερ τον Σταρκς (22 πόντοι) οι «θαλασσί» έκαναν την ανατροπή απέναντι στον Προμηθέα, που είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης με κορυφαίο τον Γιανγκ, ο οποίος σταμάτησε στους 21 πόντους.

Ο Απόλλωνας Πάτρας προηγήθηκε με 13 πόντους (60-47) στο τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά χρειάστηκε την παράταση για να καταβάλει την αντίσταση της μαχητικής Καρδίτσας με 78-72 (κανονική διάρκεια 70-70) και να σημειώσει την πρώτη νίκη του στο εφετινό πρωτάθλημα.

Η θεσσαλική ομάδα έστειλε το παιχνίδι στην παράταση ανατρέποντας τη διαφορά των 13 πόντων και με τρίποντο του Γιάννη Αγραβάνη από τα 7 μέτρα, δευτερόλεπτα πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ξεπεράσουν το «σοκ».

Στην παράταση, με δύο τρίποντα των Χέινς-Τζόουνς και Καράμπελα, οι Πελοποννήσιοι προηγήθηκαν με 76-70 στο 43΄ κι έκαναν το άλμα για τη νίκη. 

Ο Τέιλορ με 24 πόντους (5/7 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ ο Μπέιτμον με 14 πόντους, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα  προσπάθησε περισσότερο για τους Θεσσαλούς.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις