Δ. Μάντζος: Το ΠΑΣΟΚ έχει ταυτίσει το όνομά του με την ισχυρή ύπαιθρο χώρα

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 16:57
UPD:18:38
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ταυτίσει το όνομά του από προηγούμενες δεκαετίες με την ισχυρή ύπαιθρο χώρα. Οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν, συνέβαλλαν ώστε να αλλάξει η ζωή στην ύπαιθρο, να ενισχυθεί ο πολίτης που ζει μακριά από τα αστικά κέντρα και ουσιαστικά με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης αυτοί οι πολίτες να σταματήσουν οι πολίτες β' κατηγορίας. Αυτά είναι κεκτημένα».

Με τις συγκεκριμένες επισημάνσεις ξεκίνησε την ομιλία του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, στο Olympia Forum ΙΙΙ, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία.

Όπως πρόσθεσε, «η ενεργειακή κρίση και κρίση της ακρίβειας στα βασικά καταναλωτικά αγαθά χτυπά ανελέητα την πρωτογενή παραγωγή», επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν ήδη οι καλλιέργειες που εγκαταλείπονται, λόγω των υπερβολικών τιμών στα λιπάσματα, στα εφόδια και στην ενέργεια συνολικά, ενώ πλέον η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία όλα αυτά τα εμβαθύνει».

Καταθέτοντας προτάσεις, ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι «χρειάζονται ισχυρό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση για να έχουμε κέντρα καινοτομίας, ενημέρωσης και κατάρτισης των αγροτών σε κάθε περιφέρεια». Επίσης, είπε ότι «χρειάζεται ενίσχυση των συμβουλών και της κατάρτισης των αγροτών, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν τεχνολογικά εργαλεία αλλά και να βρίσκουν εύκολα χρηματοδοτικά εργαλεία». Οι αγρότες, συνέχισε, «πρέπει να έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ώστε να αντιμετωπίζεται το ζήτημα των μεσαζόντων». Αυτές όπως υπογράμμισε, «είναι βαθιές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες και εμείς είμαστε παρόντες με προτάσεις και στη Βουλή και στον κοινωνικό διάλογο, διότι είμαστε μία θετική δύναμη μεταρρύθμισης που προτείνουμε αναγκαία ζητήματα και σε αυτό το θέμα δεν χωρεί ιδιαίτερη αντιπολίτευση».

«Είναι ευχής έργον να ομονοήσουν οι πολιτικές δυνάμεις πάνω στο καλό της χώρας, που είναι ένας ισχυρός, κοινωνικά δίκαιος, βιώσιμος και αποδοτικός πρωτογενής τομέας παραγωγής», κατέληξε ο Δημήτρης Μάντζος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή