«Αποστολή»: Το Αρκαλοχώρι παραμένει στις προτεραιότητες

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 13:02
UPD:13:07
«ΑΠΟΣΤΟΛΗ»
A- A A+

Επίσκεψη στις σεισμόπληκτες περιοχές Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου πραγματοποίησε την Πέμπτη ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Στη συνάντησή του με τον επιχώριο μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου και καθηγητή ΑΠΘ, Ανδρέα Νανάκη, ο επικεφαλής της «Αποστολής» υπογράμμισε την ετοιμότητα του οργανισμού να συνεισφέρει περαιτέρω την τοπική μητρόπολη σε προγράμματα και δράσεις. «Ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό, το Αρκαλοχώρι οφείλει να παραμείνει στις προτεραιότητες των αρμοδίων και να μην εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Η τοπική Εκκλησία συνεχίζει να συμπαρίσταται τους πληγέντες και η "Αποστολή" θα παραμείνει συνοδοιπόρος της, παρέχοντας τρόφιμα σε όσους έχουν ανάγκη» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης κ. Ανδρέας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση της «Αποστολής». «Η βοήθειά της υπήρξε πολύτιμη για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών των πληγέντων. Κατέδειξε δε την άριστη οργάνωση που διαθέτει ώστε να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά σε έκτακτες ανάγκες φυσικών καταστροφών, όπως οι σεισμοί. Στο πρόσωπο της "Αποστολής" η Εκκλησία της Ελλάδος έχει ένα πολύτιμο εργαλείο πολύπλευρης κοινωνικής και φιλανθρωπικής παρέμβασης, το οποίο εδώ και χρόνια στηρίζει ενεργητικά το εκκλησιαστικό έργο και καλύπτει σημαντικές κοινωνικές ανάγκες που προκύπτουν» δήλωσε.

Υπενθυμίζεται πως μόλις έναν χρόνο πριν, στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, η περιοχή Αρκαλοχωρίου δοκιμάστηκε από ισχυρό σεισμό μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος προκάλεσε υλικές ζημιές στο Αρκαλοχώρι και στα γύρω χωριά. Αμέσως μετά, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος ο Β΄, μετέβη εκτάκτως στο Αρκαλοχώρι για να επισκεφθεί τις σεισμόπληκτες περιοχές και να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους πληγέντες, ενώ ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κάλυψε τις ανάγκες των πληγέντων με 8 τόνους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία παραδόθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, η οποία ανέλαβε τη σίτιση των σεισμοπλήκτων.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή