Θ. Πλεύρης: «Όχι» υπό όρους απόλυση στον βιαστή παιδιών - Δεν σωφρονίζεται και παραμένει επικίνδυνος

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 12:33
UPD:12:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ
A- A A+

«Υπάρχουν εγκλήματα που δεν θα έπρεπε να έχουν υπό όρους απόλυση κι ένα τέτοιο είναι ο βιασμός παιδιών», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εκτιμώντας ότι ο παιδοβιαστής δεν σωφρονίζεται.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, καθώς κλήθηκε σε συνέντευξή του να σχολιάσει την θέση του Μάκη Βορίδη που πρότεινε να εξεταστεί κατά περίπτωση ο χημικός ευνουχισμός στους βιαστές ανηλίκων, είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν πιστεύω ότι ο βιαστής παιδιών θα σωφρονιστεί, το σημαντικό είναι η προστασία της κοινωνίας από αυτούς τους ανθρώπους. Ο βιαστής παιδιών παραμένει επικίνδυνος για τα παιδιά μας».

Το νέο ΕΣΥ

ο κ. Πλεύρης σχολίασε και το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τα νοσοκομεία, τον θεσμό του προσωπικού γιατρού, τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς .

Δεν επηρεάζεται η λειτουργία του ΕΣΥ με το νέο νομοσχέδιο, ξεκαθάρισε, προσθέτοντας ότι δεν θίγεται καθόλου ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ.

Ανέφερε ακόμη ότι προχωράει ο θεσμός του Προσωπικού Γιατρού, επισημαίνοντας ότι «Βασικό πλεονέκτημα είναι ότι δεν απευθύνεται σε ασθενείς αλλά στον κάθε πολίτη».

«Δίνουμε χρήματα στην πρόληψη, δίνουμε κίνητρα για προσέλευση γιατρών», συμπλήρωσε. Εξήγησε δε ότι στο έκτακτο περιστατικό δεν χρειάζεται ο προσωπικός γιατρός.

Σχετικά με το μέλλον των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ο υπουργός Υγείας είπε πως «είναι επικίνδυνοι για το ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί», ξεκαθαρίζοντας δεν έχει παρθεί η απόφαση για την επιστροφή τους στις θέσεις τους.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή