Όλα τα νέα δεδομένα για την Covid-19, τη διατροφή και τον τρόπο ζωής

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 13:24
A- A A+

 

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, βάζει κάτω τις νέες έρευνες και μας ενημερώνει για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε.

Όπως όλα δείχνουν, ο κορονοϊός θα συνεχίσει να υπάρχει στις ζωές μας, σίγουρα λιγότερο απειλητικός απ’ ό,τι στην αρχή, επηρεάζοντας ωστόσο τον καθένα με διαφορετικό τρόπο, με λιγότερο ή περισσότερο έντονα συμπτώματα, long-covid και περιορισμούς. Οι έρευνες συνεχίζονται τόσο σε σχέση με τη διατροφή, όσο και με τον τρόπο ζωής και ως διαιτολόγος-διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, παραμένω ενημερωμένη με τα νεότερα, ώστε να εξασφαλίσω ότι δίνονται οι κατάλληλες συστάσεις πρόληψης και αντιμετώπισης.

Μέχρι σήμερα ξέρουμε ότι μια ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί για καλή ψυχική και σωματική υγεία. Η διατροφή και οι χρόνιες παθήσεις που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής επιδεινώνουν τα συμπτώματα της νόσου και αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου. Η υψηλή χοληστερόλη, το υψηλό σάκχαρο, η κακή καρδιαγγειακή υγεία ενισχύουν τη δυνατότητα του ιού να προκαλέσει βλάβες στα κύτταρα, τα αιμοφόρα αγγεία και τη λειτουργία των οργάνων, ενώ ταυτόχρονα η ισορροπία στο μικροβίωμα του εντέρου και η φυτοφαγία φαίνεται να βοηθούν ενάντια στη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή