«Όχι» (και) από την Μπουντεσλίγκα στη Super League

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 23:53
UPD:21/10/2022 01:41
A- A A+

Οι γερμανικοί σύλλογοι παίρνουν θέση απέναντι στη Super League.

Σε συνέντευξή τους στη γερμανική εφημερίδα Bild, τα κορυφαία στελέχη των ομάδων της Μπουντεσλίγκα τάχθηκαν ξανά κατά του εγχειρήματος που υποκινείται από Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους και το οποίο βιώνει μια φάση αναβίωσης μετά τον διορισμό του Γερμανού Μπερντ Ράιχαρτ ως νέου διευθύνοντος συμβούλου της Α22, της εταιρείας πίσω από τη Super League.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν Μονάχου, Όλιβερ Καν, σχολίασε: «Η προσπάθεια να δημιουργηθεί μια Super League απέτυχε πριν από ενάμιση χρόνο. Έκτοτε, επικοινωνούσαμε πάντα ξεκάθαρα τη θέση μας». Μια θέση αντίθεσης στο έργο που ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2021.

Ο επικεφαλής της Λειψίας, Όλιβερ Μίντζλαφ, συμμερίζεται επίσης την ίδια άποψη: «Είχαμε ήδη κάνει μια σαφή δήλωση τον Απρίλιο του 2021, όταν υπήρχαν οι τελευταίες τέτοιες προσπάθειες και απορρίψαμε εντελώς τα σχέδια για ίδρυση Super League. Τίποτα δεν έχει αλλάξει στη στάση μας από τότε».

Ομοίως, ο Άξελ Χέλμαν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Άιντραχτ Φρανκφούρτης: «Δεν είμαι καθόλου πεπεισμένος για το concept της Super League. Νομίζω επίσης ότι οι όποιες προσφορές προς το άνοιγμα σε αθλητικό επίπεδο, για να μην δίνεται η εντύπωση ότι είναι ένα κλειστό πρωτάθλημα με τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους, δεν μπορούν να παρουσιαστούν χωρίς εποικοδομητική συνεργασία με την UEFA».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Χανς-Γιοάχιμ Βάτσκε, είναι δίπλα στην UEFA και στο νέο Champions League: «Το Champions League είναι μια απολύτως εξαιρετική μορφή, ειδικά από το 2024! Επιπλέον, αισθάνομαι ότι είμαι σε πολύ καλά χέρια με την UEFA, επειδή παρακολουθούν ακόμη και τους μικρότερους συλλόγους».

 

Το «αφεντικό» της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Φερνάντο Κάρο, που γνωρίζει πολύ καλά τον Ράιχαρτ, δεν ήθελε να μιλήσει για τη Super League αλλά για τον νέο σύμβουλο της A22: «Ανεξάρτητα από το πού πάει αυτή η πρωτοβουλία, έχουν προσλάβει έναν κορυφαίο μάνατζερ με τον Μπερντ Ράιχαρτ».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις