Ετοιμασίες... «πολέμου» της ισπανικής Λίγκας λόγω Super League

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 22:50
UPD:21/10/2022 01:33
A- A A+

Το ισπανικό ποδόσφαιρο βρίσκεται «επί ποδός πολέμου», ενάντια στην προοπτική της Super League. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Cadena Cope», μάλιστα, υπάρχει κίνδυνος απεργίας στον ορίζοντα για τη La Liga και τη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, λόγω σύγκρουσης για τον νόμο του αθλητισμού που επηρεάζει και το θέμα της ευρωπαϊκής Λίγκας.

Στις 27 Οκτωβρίου ο επικεφαλής της ισπανικής Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, έχει συγκαλέσει έκτακτη συνέλευση με τους συλλόγους της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας. Στο τραπέζι υπάρχει η πρόταση διακοπής των αγώνων εάν δεν λυθεί το πρόβλημα του «Ley del Deporte», του νόμου για τον αθλητισμό.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο οι ισπανικοί σύλλογοι θα επιτρέπεται να συμμετέχουν ταυτόχρονα τόσο στη La Liga όσο και στη Super League, το εγχείρημα που βλέπει τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα μεταξύ των βασικών υποστηρικτών, μαζί με τη Γιουβέντους.

Στις 17 Οκτωβρίου οι εκπρόσωποι της La Liga και 16 ομάδων συναντήθηκαν με τον Μίκελ Ιτσέτα, υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού της χώρας.

Στόχος τους ήταν να επικοινωνήσουν την ανησυχία τους για το ρόλο που αναθέτει ο νέος νόμος στη Super League, ειδικά μετά την απόσυρση σειράς τροπολογιών από κόμματα της χώρας, που μάλιστα έχουν αφήσει ανοιχτή την πόρτα στην υπόθεση της ταυτόχρονης συμμετοχής ισπανικών συλλόγων στη Super League και στο εθνικό πρωτάθλημα.

Ο φόβος, ειδικότερα, αφορά στο γεγονός ότι θα μπορούσε να κινδυνεύσει σοβαρά η συμφωνία με την CVC, η οποία θα αποφέρει στις ισπανικές ομάδες περίπου 2 δισ. ευρώ. 

Οι σύλλογοι είχαν αποχωρήσει ικανοποιημένοι από τη συνάντηση καθώς φαινόταν ότι οι θέσεις των δύο πλευρών πλησίαζαν, ωστόσο, οι σχέσεις ψυχράνθηκαν ξανά τις τελευταίες ημέρες.

Επομένως, η απειλή είναι ότι εάν το PSOE (το Ισπανικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα) και το PP (Λαϊκό Κόμμα), τα δύο κύρια ισπανικά κόμματα, δεν αλλάξουν το σχέδιο νόμου εισάγοντας μια σαφή απαγόρευση σχετικά με τη Super League, οι σύλλογοι θα μπορούσαν να κατέλθουν σε απεργία το σαββατοκύριακο 28/30 Οκτωβρίου, όταν δηλαδή έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η 12η ημέρα της La Liga και η 13η ημέρα της Liga Smartbank, δηλαδή της δεύτερης ιβηρικής κατηγορίας.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις