Εισαγγελέας του Τέξας μηνύει την Google για την συλλογή βιομετρικών δεδομένων

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 20:42
REUTERS/ANDREW KELLY
A- A A+

Ο γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Κεν Πάξτον κατέθεσε μια νέα αγωγή κατά της Google την Πέμπτη, υποστηρίζοντας αυτή τη φορά ότι ο «γίγαντας της αναζήτησης» παραβίασε το νόμο της Πολιτείας για τα βιομετρικά δεδομένα, καθώς δεν έλαβε την κατάλληλη συγκατάθεση των χρηστών για τη συλλογή και χρήση πληροφοριών φωνής και προσώπου από εκατομμύρια καταναλωτές του Τέξας. 

Η αγωγή υπογραμμίζει τον ρόλο των επιμέρους Πολιτειών στην προστασία των πληροφοριών των χρηστών του διαδικτύου ελλείψει ομοσπονδιακού νόμου περί ιδιωτικής ζωής. 

Η εν λόγω αγωγή έρχεται μετά από μια παρόμοια υπόθεση που ο Πάξτον κατέθεσε αγωγή κατά της μητρικής εταιρείας Meta του Facebook νωρίτερα φέτος βάσει του νόμου περί απορρήτου βιομετρικών πληροφοριών. Ο Πάξτον κατηγόρησε τις δύο εταιρείες στις ξεχωριστές αγωγές για συλλογή βιομετρικών πληροφοριών από τους χρήστες χωρίς την συγκατάθεσή τους. 

Στην καταγγελία προς την Google, ο Πάξτον ισχυρίζεται ότι αρχής γενομένης από το 2015, η Google συνέλεξε και αποθήκευσε πληροφορίες αναγνώρισης προσώπου και φωνής των χρηστών μέσω των Google Photos, του Google Assistant και των έξυπνων οικιακών προϊόντων της Nest χωρίς να λάβει επαρκή συγκατάθεση. Μάλιστα, ισχυρίζεται και ότι η Google χρησιμοποίησε τις πληροφορίες για να βελτιώσει τους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης της. 

Η Google δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για σχολιασμό. 

naftemporiki.gr  με πληροφορίες από CNBC

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή