Μπόρις Τζόνσον: Εμφανίζεται ξανά και θέλει να ηγηθεί των Συντηρητικών

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 17:25
UPD:19:52
REUTERS/HENRY NICHOLLS
A- A A+

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να είναι υποψήφιος στην αναμέτρηση για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος για να αντικαταστήσει τη Λιζ Τρας, η οποία παραιτήθηκε σήμερα, ανέφεραν οι Times.

Σημειώνεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να επιστρέψει το Σαββατοκύριακο από τις διακοπές του στο Λονδίνο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Daily Telegram.

«Κάνει βολιδοσκοπήσεις, αλλά λέγεται ότι πιστεύει ότι είναι ζήτημα εθνικού συμφέροντος», ανέφερε στο Twitter ο πολιτικός συντάκτης των Times, Στίβεν Σουίνφορντ.

Η Λιζ Τρας παραιτήθηκε από την ηγεσία των Συντηρητικών νωρίτερα, τονίζοντας πως θα παραιτηθεί από την πρωθυπουργία μόλις εκλεγεί νέος ηγέτης στο κόμμα. «Δεν μπορώ να φέρω εις πέρας την αποστολή που μου ανατέθηκε», παραδέχθηκε και προσέθεσε: «μίλησα με τον Βασιλιά (Κάρολο) και υπέβαλα την παραίτησή μου».

Η κ. Τρας, παραιτείται μετά από 45 ημέρες στον πρωθυπουργικό θώκο και αποτελεί την πιο βραχύβια πρωθυπουργό στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο κλοιός γύρω από την κ. Τρας έσφιγγε τις τελευταίες εβδομάδες μετά το καταστροφικό δημοσιονομικό σχέδιο που παρουσιάσε, μαζί με τον πρωήν πλέον υπουργό Οικονομικών, και στενό της συνεργάτη, Κουάσι Κουάρτενγκ. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή