Ο Μέσι ετοιμάζει εταιρεία για να επενδύσει στον αθλητισμό

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 13:37
UPD:13:46
REUTERS/PEDRO NUNES
A- A A+

Ο Λιονέλ Μέσι εργάζεται για τη δημιουργία μιας εταιρείας χαρτοφυλακίου, με στόχο να επενδύσει στον αθλητισμό, τα μέσα ενημέρωσης και την τεχνολογία παγκοσμίως.

Το γράφει το Bloomberg, εξηγώντας ότι η Play Time Sports-Tech HoldCo LLC, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, θα είναι το κύριο επενδυτικό όχημα του Αργεντινού αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Η εταιρεία θα διερευνήσει διάφορες επενδυτικές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τη βοήθεια ιδρυτών startup να δημιουργήσουν εταιρείες τεχνολογίας που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο ή να επενδύσουν σε συλλόγους.

«Είμαι ενθουσιασμένος που επεκτείνουμε τις ρίζες μας στη Silicon Valley και είμαι ενθουσιασμένος που το Play Time θα συνεργαστεί με τολμηρούς επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο», σχολίασε ο Μέσι.

Το Play Time θα διαχειρίζεται ο Αμερικανός επιχειρηματίας Ραζμίγκ Χοβαγκιμιάν, συνεργάτης της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων Graph Ventures, ενώ ο Μάικλ Μάρκες, ιδρυτικός εταίρος της επενδυτικής τράπεζας Code Advisors LLC, θα λειτουργεί ως ειδικός σύμβουλος.

Ο Χοβαγκιμιάν είναι επίσης συνιδρυτής του Matchday.com, το οποίο βλέπει το Play Time ως τον πρώτο του επενδυτή και αναμένεται να ξεκινήσει πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022 στο Κατάρ, τον Νοέμβριο.

Η εταιρεία κατέχει επίσης μερίδιο στην startup τεχνολογίας ποδοσφαίρου AC Momento.

«Από τη στιγμή που γνώρισα τον Λέο και την οικογένεια Μέσι, το 2017, ήταν ξεκάθαρο ότι το όραμά τους για το μέλλον ήταν τολμηρό. Θέλουν να συνεχίσουν να έχουν άμεσο και διαρκή αντίκτυπο εντός κι εκτός γηπέδου», είπε ο Χοβαγκιμιάν, σχολιάζοντας το εγχείρημα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις