Κυρώσεις της ΕΕ στο Ιράν για τα drones στην Ουκρανία

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 12:50
UPD:12:53
Twitter/EU2022_CZ
A- A A+

Κυρώσεις σε τρία πρόσωπα και μία οντότητα, που σχετίζονται με τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) τα οποία «χτύπησαν» την Ουκρανία, επιβάλλει η ΕΕ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η τσεχική προεδρία με ανάρτησή της στο Twitter, «οι πρέσβεις της ΕΕ συμφώνησαν σε μέτρα κατά οντοτήτων που προμηθεύουν ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έπληξαν την Ουκρανία. Τα κράτη της ΕΕ αποφάσισαν να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία τριών ατόμων και μίας οντότητας που ευθύνονται για τις παραδόσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Η ΕΕ είναι επίσης έτοιμη να επεκτείνει τις κυρώσεις σε τέσσερις ακόμη ιρανικές οντότητες που ήδη περιλαμβάνονταν σε προηγούμενο κατάλογο κυρώσεων».

Η πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι από τα μέσα του Σεπτεμβρίου έχει καταρρίψει 223 ιρανικά drones, την ώρα που η Τεχεράνη εξακολουθεί να αρνείται ότι έχει προμηθεύσει τη Ρωσία με όπλα και drones για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε πως η εξάρτηση της Ρωσίας από ιρανικής κατασκευής drones για τις επιθέσεις κατά ουκρανικών στόχων καταδεικνύει την «χρεοκοπία» της Μόσχας σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο. Η χρήση ιρανικών όπλων ισοδυναμεί με παραδοχή αποτυχίας από τη Μόσχα, ύστερα από δεκαετίες χρηματοδότησης της σοβιετικής και μετασοβιετικής αμυντικής βιομηχανίας, πρόσθεσε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή