Ερυθρόλευκη απόβαση (και) στη Μαδρίτη

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 23:59
UPD:20/10/2022 01:30
INTIME SPORTS/ © Intime p.a.
A- A A+

Ο καλπασμός του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα συνεχίστηκε και στη Μαδρίτη. Συμπαγής και ψυχωμένος, ο πρωταθλητής Ελλάδας πέρασε νικηφόρα με 89-87 από την έδρα της Ρεάλ, έκανε το 3Χ3 στη φετινή διοργάνωση και υποχρέωσε τη «Βασίλισσα» στη δεύτερη ήττα της σε τρεις αγώνες.

Να σημειωθεί ότι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νικήσει και την Μπαρτσελόνα μέσα στη Βαρκελώνη, ενώ η επόμενη υποχρέωσή τους είναι και πάλι σε ισπανικό έδαφος, με την Μπασκόνια.

Σε άλλη μια μεγαλειώδη εμφάνιση, ο Σάσα Βεζένκοφ είχε 23 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ ο Κώστας Σλούκας πρόσθεσε 14 πόντους, 7 ασίστ και το νικητήριο καλάθι στα 3’’ πριν το τέλος.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανταγωνιστικοί από το ξεκίνημα και στο πρώτο δεκάλεπτο έφτασαν και σε προβάδισμα τεσσάρων πόντων, 16-20.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και βρέθηκαν στο 37-29 στη δεύτερη περίοδο, αλλά ο Ολυμπιακός είχε τις απαντήσεις και έκλεισε το ημίχρονο σε απόσταση αναπνοής, 38-37. 

Με τον Βεζένκοφ οδηγό και συμπαραστάτη τον ΜακΚίσικ, οι φιλοξενούμενοι όχι απλώς παρέμειναν στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά, 62-63, με καλάθι του Σλούκα. 

Λαρεντζάκης και Σλούκας έφεραν τον Ολυμπιακό μπροστά με ένα 5-0, 83-84, με 1:24 να απομένει για το τέλος. 

Ο Γιουλ ισοφάρισε δις, αλλά ο Σλούκας πρώτα με βολές και εν συνεχεία από κοντά έδωσε στους Πειραιώτες προβάδισμα δύο πόντων, 87-89, με 2’’ στο ρολόι. Ο Ταβάρες αστόχησε στην τελευταία επίθεση και ο Ολυμπιακός έφυγε με τη νίκη.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις