Μελόνι: Η Ιταλία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 23:49
EPA/FABIO FRUSTACI
A- A A+

Με ανακοινωθέν της, η Τζόρτζια Μελόνι απάντησε, εμμέσως, σε ηχογραφημένες δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουκόνι, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ουκρανία και στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Πιο αναλυτικά, η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας, τόνισε:

«Σε ό,τι αφορά ένα πράγμα ήμουν, είμαι και θα είμαι σαφέστατη. Εννοώ να ηγηθώ μιας κυβέρνησης με σαφή εξωτερική πολιτική, η οποία να μην μπορεί να παρερμηνευθεί. Η Ιταλία είναι πλήρως, και με ψηλά το κεφάλι, μέρος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και της Ευρώπης. Αν κάποιος δεν συμφωνεί με αυτόν τον ακρογωνιαίο λίθο, δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος στην κυβέρνηση, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να συγκροτηθεί κυβέρνηση. Η Ιταλία, με εμάς στην κυβέρνηση, δεν θα είναι ποτέ ο αδύναμος κρίκος της Δύσης, ένα αφερέγγυο έθνος που τόσο επιθυμούν όσοι μας κατακρίνουν. Θα ενισχύσει την αξιοπιστία της και θα υπερασπίσει τα συμφέροντά της. Σε ό,τι αφορά αυτό το σημείο, θα ζητήσω να είναι σαφείς όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης. Ο πρώτος κανόνας μιας κυβέρνησης πολιτικών με ισχυρή εντολή από τους Ιταλούς, είναι να σεβαστεί το πρόγραμμα που ψήφισαν οι πολίτες».

Αύριο και μεθαύριο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των κομμάτων. Την Παρασκευή το απόγευμα, πιθανότατα, αναμένεται να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Τζόρτζια Μελόνι η οποία, αν δεν υπάρξουν ιδιαίτερα εμπόδια, μέσα στο Σαββατοκύριακο μπορεί να του παραδώσει την πλήρη λίστα των υπουργών της νέας κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή