Τραμπ: Καλείται να καταθέσει για τον βιασμό και τη δυσφήμιση της συγγραφέα Ε. Τζιν Κάρολ

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 22:13
REUTERS/ALEXANDER DRAGO
A- A A+

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να καταθέσει την Τετάρτη σχετικά με την αγωγή που τον κατηγορεί ότι δυσφήμισε την συγγραφέα Ε. Τζιν Κάρολ, αφού τον κατηγόρησε ότι την βίασε. 

Ο Τραμπ στις 12 Οκτωβρίου έχασε την προσπάθειά του καθυστερήσει την ένορκη εξέτασή του από τους δικηγόρους της Κάρολ, όταν ομοσπονδιακός δικαστής παραμέρισε τα επιχειρήματα ότι μια εκκρεμής έφεση στην αγωγή δικαιολογεί την αναστολή της υπόθεσης. 

Το χρονοδιάγραμμα της κατάθεσης του Τραμπ και ο τόπος διεξαγωγής της δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα την Τετάρτη. «Δεν έχουμε αυτές τις λεπτομέρειες και δεν έχουμε κάποιο σχόλιο», δήλωσε εκπρόσωπος της δικηγόρου της Κάρολ, Ρομπέρτα «Ρόμπι» Κάπλαν.

Η Κάρολ επρόκειτο να έχει καταθέσει για την υπόθεση την περασμένη Παρασκευή.

Η δίκη για την υπόθεση έχει προγραμματιστεί τον Φεβρουάριο. Ακόμα κι αν η δίκη αναβληθεί ή ακυρωθεί εντελώς ως αποτέλεσμα της εκκρεμούς έφεσης, η Κάρολ σχεδιάζει να μηνύσει τον Τραμπ στο πολιτειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον επόμενο μήνα βάσει ενός νέου νόμου που ήρε την παραγραφή των αξιώσεων για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση.
Οι δικηγόροι της Κάρολ θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την κατάθεση του Τραμπ την Τετάρτη σε αυτή τη σχεδιαζόμενη αγωγή.

Η κατάθεση έρχεται δύο μήνες αφότου ο Τραμπ αρνήθηκε να απαντήσει σε ένορκες ερωτήσεις σε κατάθεση από δικηγόρους της Γενικής Εισαγγελέως της Νέας Υόρκης Λετίθια Τζέιμς σε σχέση με αστική έρευνα για την εταιρεία του, τον Οργανισμό Τραμπ. Ο Τραμπ επικαλέστηκε το δικαίωμα της Πέμπτης Τροπολογίας κατά της αυτοενοχοποίησης περισσότερες από 440 φορές στην εν λόγω κατάθεση.

Η Τζέιμς μήνυσε τον περασμένο μήνα τον Τραμπ, την εταιρεία του, τρία από τα ενήλικα παιδιά του και άλλους, υποστηρίζοντας εκτεταμένη απάτη που αφορά δήθεν ψευδείς οικονομικές καταστάσεις που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις της εταιρείας. Η Τζέιμς ζητά αποζημίωση τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων δολαρίων στην υπόθεση αυτή, καθώς και κυρώσεις.

Η 78χρονη Κάρολ, σε άρθρο της στο περιοδικό New York το 2019, κατηγόρησε τον Τραμπ ότι τη βίασε σε ένα καμαρίνι του πολυκαταστήματος Bergdorf Goodman στο Μανχάταν στα μέσα της δεκαετίας του 1990, μετά από μια τυχαία συνάντηση στο κατάστημα.

Ο Τραμπ, ο οποίος ήταν πρόεδρος την εποχή που εμφανίστηκε το άρθρο, απάντησε ότι η Κάρολ έλεγε ψέματα και ότι παρακινήθηκε από χρήματα και πολιτικές σκοπιμότητες για να επινοήσει την κατηγορία. 

Η Κάρολ στην συνέχεια μήνυσε τον Τραμπ για δυσφήμιση σε πολιτειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή