Η βροντερή έκκληση του Στεφ Κάρι για τη φυλακισμένη Γκράινερ

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 15:48
UPD:17:37
EPA/JOHN G. MABANGLO
A- A A+

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής του διαμαντένιου δαχτυλιδιού για τον τίτλο στο NBA, ο Στεφ Κάρι πήρε το μικρόφωνο στη μέση του γηπέδου του Γκόλντεν Στέιτ για να κάνει μια παθιασμένη έκκληση υποστήριξης προς την Μπρίτνεϊ Γκράινερ, τη σταρ του γυναικείου πρωταθλήματος μπάσκετ (WNBA), που πέρασε τα 32α γενέθλιά της σε μια ρωσική φυλακή.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα μας και την ευκαιρία να φωνάξουμε για ένα πολύ ιδιαίτερο μέλος της μπασκετικής κοινότητας. Σήμερα έχει γενέθλια η Μπρίτνεϊ Γκράινερ, είναι 32 ετών», φώναξε ο κορυφαίος σουτέρ της αμερικανικής Λίγκας.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε γνωστό το όνομά της και να προσευχόμαστε. Έχουν περάσει 243 ημέρες από τότε που είναι άδικα έγκλειστη στη Ρωσία. Ελπίζουμε ότι θα επιστρέψει σύντομα στο σπίτι, ότι όλοι θα κάνουν το καθήκον τους για να τη φέρουν στο σπίτι», πρόσθεσε ο Κάρι απευθυνόμενος στο κοινό κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας βραδιάς του NBA 2022-23, προτού οι κυρίαρχοι πρωταθλητές φιλοξενήσουν τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Η Γκράινερ περιμένει ακρόαση στη Ρωσία αργότερα αυτόν τον μήνα για την έφεσή της, κατά της ποινής φυλάκισης εννέα ετών για κατοχή ναρκωτικών. Καταδικάστηκε στις 4 Αυγούστου, αφού η ρωσική αστυνομία δήλωσε ότι βρήκε δοχεία ατμοποιητή λαδιού κάνναβης στις αποσκευές της, στο αεροδρόμιο «Σερεμέτιεβο» της Μόσχας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής της είπαν στο δικαστήριο ότι της είχε συνταγογραφηθεί κάνναβη για τον πόνο. Από την πλευρά της, η σταρ του WNBA δήλωσε ότι τα έβαλε κατά λάθος στις αποσκευές της και δεν είχε εγκληματικές προθέσεις.

Στον αγώνα που ακολούθησε, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς πανηγύρισαν με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο του ΝΒΑ που κέρδισαν πέρυσι, καθώς χάρη στους 33 πόντους του Στεφ Κάρι νίκησαν με 123-109 τους Λέικερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις