ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια Μητσοτάκη να βάλει στο ίδιο τσουβάλι ειδεχθή εγκλήματα και δημόσιες συναθροίσεις

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 15:19
UPD:15:30
INTIME NEWS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

«Η προσπάθεια του κυρίου Μητσοτάκη να βάλει ουσιαστικά στο ίδιο "τσουβάλι" τα ειδεχθή κι ανατριχιαστικά εγκλήματα που έρχονται στο φως, με τις "δημόσιες συναθροίσεις" και άλλες εκδηλώσεις της μαζικής λαϊκής δράσης, ως πράξεις που δήθεν απειλούν την "τάξη" και την "ασφάλεια", δεν είναι μόνο άθλια κι απαράδεκτη, αλλά δείχνει και τι θεωρεί η κυβέρνηση "έγκλημα" και ποιους αντιμετωπίζει ως "εγκληματίες"» σχολιάζει το ΚΚΕ, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού σε εκδήλωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως σημειώνει, «γι’ αυτόν τον λόγο ίδρυσε την πανεπιστημιακή αστυνομία. Γι’ αυτό σέρνει στα δικαστήρια συνδικαλιστές ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Γι’ αυτό αντιμετωπίζει τους εργατικούς αγώνες με βία και καταστολή. Αλλά και γι’ αυτό συγκαλύπτει εγκλήματα αστυνομικών, όπως η καταγγελία βιασμού στο ΑΤ Ομονοίας, χαρακτηρίζοντάς το ως "κατάχρηση εξουσίας"».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «εξίσου απαράδεκτη κι ενδεικτική του πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής είναι και η προσπάθεια να ανατεθούν στην αστυνομία ρόλοι που αντικειμενικά δεν έχει, υποκαθιστώντας τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες πρόληψης, κοινωνικής προστασίας και στήριξης των θυμάτων».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή