Η A22 ετοιμάζει νέο πρότζεκτ για την ευρωπαϊκή Super League

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 14:29
UPD:14:32
A- A A+

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της A22 -της εταιρείας πίσω από την Ευρωπαϊκή Super League- αναμένει να ξεκινήσει εκ νέου το πρότζεκτ εντός τριών ετών και υποσχέθηκε να εξετάσει όλες τις επιλογές για τη μορφή του, αφού η αρχική ιδέα κατέρρευσε σε διάστημα μόλις 48 ωρών, με τεράστιες διαμαρτυρίες από τους οπαδούς και απειλές από τις εθνικές Λίγκες και την UEFA.

Η A22 Sports Management, η εταιρεία που εκπροσωπεί τους συλλόγους της Super League, σχεδιάζει να επαναλανσάρει τη διοργάνωση και διόρισε τον Γερμανό Μπερντ Ράιχαρτ ως νέο CEO. Η πρώτη δουλειά του θα είναι να ανοίξει έναν «ενεργό κι εκτεταμένο διάλογο» σε όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου, είπε η εταιρεία, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου «βιώσιμου αθλητικού μοντέλου» για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, εν αναμονή της απόφασης του Δικαστηρίου της Ε.Ε. γιατον ρόλο της UEFA στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

«Θέλουμε να προσεγγίσουμε τα ενδιαφερόμενα μέρη της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής κοινότητας και να διευρύνουμε αυτό το όραμα. Οι οπαδοί, επίσης, θα συμπαθήσουν πολύ την ιδέα. Είναι ένας άγραφος χάρτης. Το φορμάτ δεν θα αποτελέσει ποτέ εμπόδιο», είπε ο Ράιχαρτ σε συνέντευξή του στην έγκριτη εφημερίδα του Λονδίνου Financial Times.

«Υπάρχει μια ξεκάθαρη κίνηση προς μια ανοιχτή μορφή και η μόνιμη συμμετοχή στο τουρνουά δεν είναι πλέον θέμα στο τραπέζι. Θέλουμε να δούμε εάν υπάρχει ή όχι ευρύτερη συναίνεση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», πρόσθεσε ο Ράιχαρτ, μιλώντας για τις επικρίσεις του αρχικού έργου, το οποίο προέβλεπε ένα σχήμα με 15 «μόνιμους» συλλόγους και άλλους φιλοξενούμενους ή προστιθέμενους, με τρόπο που δεν είχε καθοριστεί.

Ο Ράιχαρτ, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της RTL Deutschland, δήλωσε αισιόδοξος ότι τα εμπόδια θα μπορούσαν να ξεπεραστούν και - γράφουν οι Financial Times - πως η έναρξη της νέας διοργάνωσης για τη σεζόν 2024/25 είναι μια «εύλογη προσδοκία». Την ίδια χρονιά, εξάλλου, έχει προγραμματιστεί η έναρξη του νέου Champions League, με ενιαίο σχήμα ομίλου και 36 ομάδες.

Οι τρεις σύλλογοι που εξακολουθούν να συμμετέχουν ανοιχτά επί του παρόντος στο πρότζεκτ -Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης- έχουν εμπλακεί σε νομικές ενέργειες κατά της UEFA, με ιδιαίτερη αναφορά σε αυτό που ορίζεται ως μονοπωλιακός ρόλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Η υπόθεση έφτασε στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναμένεται η απόφαση για το 2023. «Εάν πρόκειται να υπάρξει θεμελιώδης αλλαγή, θέλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι», κατέληξε ο Ράιχαρτ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις