Ερντογάν: Η Ευρώπη μπορεί να πάρει το φυσικό της αέριο από την Τουρκία

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 14:11
UPD:14:20
Shutterstock
A- A A+

Στην πρόταση της Ρωσίας για τη δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία επανήλθε την Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας ότι συμφώνησε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για την υλοποίησή του. 

«Η Τουρκία θα είναι κόμβος για το φυσικό αέριο. Στην τελευταία μας συνάντηση, συμφωνήσαμε με τον Πούτιν για αυτό το θέμα», δήλωσε ο Ερντογάν στη συνεδρίαση της ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) στην τουρκική πρωτεύουσαη. «Θα δημιουργήσουμε έναν κόμβο εδώ με φυσικό αέριο που προέρχεται από τη Ρωσία», πρόσθεσε.

«Και με τα δικά του λόγια: ο Πούτιν ανακοίνωσε στον κόσμο ότι η Ευρώπη μπορεί να πάρει το φυσικό της αέριο από την Τουρκία», είπε ο Ερντογάν προσθέτοντας ότι στις δυτικές χώρες  αυξάνονται οι ανησυχίες για την επίλυση της ενεργειακής κρίσης, αλλά η Τουρκία «δεν έχει τέτοιο πρόβλημα». 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, στο περιθώριο διάσκεψης στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, ο Ερντογάν είχε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με τον Πούτιν, ο οποίος πρότεινε την κατασκευή κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία. Μετά τη συνάντηση, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα και η Μόσχα θα εργαστούν από κοινού για την κατασκευή του hub, προσθέτοντας ότι θεωρεί κατάλληλη για την δημιουργία του την περιοχή της ανατολικής Θράκης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή