Ράσμουσεν: Στο μικροσκόπιο των λετονικών αρχών για τον ρόλο του σε πτώχευση τράπεζας

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 13:41
UPD:13:44
REUTERS/POOL
A- A A+

Ο πρώην γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν ερευνάται από την αστυνομία για τον ρόλο του στην πτώχευση της λετονικής PNB Banka, ανέφερε την Τετάρτη η δανική εφημερίδα Börsen.

Σύμφωνα με τις λετονικές αρχές, ο Ράσμουσεν , ο οποίος ήταν ο πρόεδρος της ανεξάρτητης ομάδας διαχείρισης της PNB, και άλλα πρώην διευθυντικά στελέχη ερευνώνται για την προηγούμενη διοίκηση της τράπεζας.

Ο διαχειριστής της πτωχευτικής περιουσίας είπε ότι η κατηγορούμενη ομάδα ενήργησε ανεύθυνα δεχόμενη μεγάλες συμφωνίες χωρίς εξασφαλίσεις, με αποτέλεσμα περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ σε «κενά» στα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας.

Οι αρχές δεν σχολίασαν το θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες καθώς η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη, ανέφερε η Börsen.

Η υπόθεση απορρίφθηκε πρόσφατα στη Δανία όταν ο δικηγόρος της τράπεζας προσπάθησε ανεπιτυχώς να την παραπέμψει στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Ο Ράσμουσεν διετέλεσε πρωθυπουργός της Δανίας από το 2001 έως το 2009, πριν ηγηθεί του ΝΑΤΟ. Ίδρυσε την εταιρεία συμβούλων Rasmussen Global και συμπροεδρεύει της Ομάδας για τις Διεθνείς Εγγυήσεις Ασφάλειας για την Ουκρανία, με τον Αντέι Γερμάκ, κορυφαίο σύμβουλο του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πηγή: Politico

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή