Ρωσία: Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας εν μέσω πιέσεων στη Χερσώνα

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 11:41
UPD:11:46
via REUTERS/SPUTNIK
A- A A+

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να συμμετάσχει  μέσω τηλεδιάσκεψης στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη, με το μεταναστευτικό στην ατζέντα.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιείται επίσης μία μέρα μετά την οδηγία που έδωσαν οι ρωσικές αρχές στη Χερσώνα να απομακρυνθούν οι κάτοικοι της περιοχές λόγω «επικείμενης ουκρανικής επίθεσης».  «Συνιστάται στον άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείψει την περιοχή των επερχόμενων σκληρών εχθροπραξιών, εάν είναι δυνατόν, ώστε να μην εκτεθεί σε περιττό κίνδυνο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας «σχεδιάζεται να εξεταστούν θέματα που σχετίζονται με την εξουδετέρωση των απειλών για την εθνική ασφάλεια που αφορά στη μετανάστευση και τη ρύθμιση των μεταναστευτικών διαδικασιών προς το συμφέρον της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης της χώρας και της κοινωνικοπολιτικής σταθερότητας». 

Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ πρόκειται να παραδώσει έκθεση, ανέφερε το Κρεμλίνο. Τον Αύγουστο, είχε δηλώσει ότι τα μέλη της επιτροπής για τη βελτίωση της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης προετοιμάζονταν για μια αυτή τη συνάντηση για περισσότερο από έξι μήνες και έκαναν πολλή δουλειά.

Να σημειωθεί επίσης ότι η τελευταία συνεδρίαση του διευρυμένου Συμβουλίου Ασφαλείας πραγματοποιήθηκε τον Μάιο. Ωστόσο, ο Πούτιν πραγματοποιεί συναντήσεις με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας τακτικά, κατά κανόνα, μια φορά την εβδομάδα. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή